ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος: Αιχμές για το πως αντιμετωπίζει το κράτος την Εκκλησία

Ιερώνυμος: Αιχμές για το πως αντιμετωπίζει το κράτος την Εκκλησία
Στιγμιότυπο από την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καρπενησίου Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καρπενησίου, έγινε με αιχμές από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το πως αντιμετωπίζει το Κράτος την Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, είπε: «Σε μια εποχή δύσκολη, που ως Εκκλησία ήδη το γευόμαστε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από κάθε μέρος να μπούμε στο περιθώριο, στηρίξου στην Εκκλησία και πάρε δύναμη από αυτήν», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον νέο μητροπολίτη Καρπενησίου κατά τη χειροτονία του, σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τον παρότρυνε μάλιστα να κάνει ουσιαστικό έργο σε μια εποχή που η Εκκλησία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αλλά και συγχρόνως έχει τόσες υποχρεώσεις να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι «το γευόμαστε κάθε μέρα ότι δεν είμαστε αποδεκτοί σε πολλές θέσεις της λειτουργίας του κράτους. Σε αυτήν την εποχή χρειαζόμαστε πρόσωπα τα οποία θα βοηθήσουν ώστε η Εκκλησία να κρατήσει τη δύναμή της μέσα σε αυτόν τον λαό που δεινοπαθεί αυτήν τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο νέος μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος δήλωσε: «Υπόσχομαι να προσφέρω τις πενιχρές μου δυνάμεις στην υπηρεσία Θεού και ανθρώπων. Ευχηθείτε παρακαλώ να ευαρεστήσω Θεό και ανθρώπους και να ανταποκριθώ στην ιερή αποστολή μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ