ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρή κακοκαιρία στον Έβρο: Μαθητές μεταφέρθηκαν με μπουλντόζα

Σφοδρή κακοκαιρία στον Έβρο: Μαθητές μεταφέρθηκαν με μπουλντόζα
CNN Greece

Κλειστός είναι ο δρόμος Φερών – Αρδανίου λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τον Έβρο. Δρόμοι και χωράφια έχουν πλημμυρίσει, ενώ νωρίτερα μετά δυσκολίας γινόταν η κίνηση στο δρόμο Φερών - Αλεξανδρούπολης, καθώς τα νερά είχαν πλημμυρίσει την περιοχή του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros, δάσκαλοι και καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου, ήταν για πολύ ώρα εγκλωβισμένοι στις Φέρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ μαθητές από το σχολείου του Απαλού, το οποίο έχει πλημμυρίσει, μεταφέρθηκαν με μπουλντόζα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να αποφεύγουν να διασχίζουν ιρλανδικές διαβάσεις και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια αιχμής των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Συμβαίνει τώρα (15:30) ΑΠΑΛΟΣ - Απεγκλωβίζουν τους μαθητές από το σχολείου του Απαλού το οποίο έχει πλημμυρίσει με...

Posted by e-evros.gr on Tuesday, 12 January 2021

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ανέφερε πως είναι ελεγχόμενη η στάθμη των νερών στα μεγάλα ποτάμια του Έβρου, του Τούνζα και του Άρδα.

«Παρακολουθούμε τα μεγάλα ποτάμια και προς το παρόν η στάθμη τους φαίνεται ελεγχόμενη. Ενδεχομένως στις επόμενες ώρες να έχουμε μεγαλύτερες ροές, λόγω του χρόνου που απαιτείται για να φτάσουν τα νερά από τη Βουλγαρία, όπου επίσης υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς συμπληρώνοντας ότι βάσει της ενημέρωσης που είχε από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, «υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα και υπερχειλίσεις ποταμών και μεγάλη ροή υδάτων, εν τούτοις αυτή την ώρα τα φράγματα της Βουλγαρίας δεν υπερχειλίζουν. Το μόνο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, όπου συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη ροή. Σε κάθε περίπτωση και καθώς το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις μέσω των ιρλανδικών διαβάσεων και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε και στον συντονισμό της επιχείρησης, με τη συνεργασία και της πυροσβεστικής για τη μεταφορά δύο νεφροπαθών, οι οποίοι έπρεπε να κάνουν αιμοκάθαρση σήμερα, πρόκειται για κατοίκους του Μεγάλου Δερείου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, δεν είναι εφικτή η μετακίνησή τους στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες. Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή.

Στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων:

Στον Δήμο Ορεστιάδας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο:

  • Κουφόβουνο Μεταξάδες
  • 90 Φυλάκιο προς Ρίζια
  • Δίκαια Δίλοφος Πάλη Πεντάλοφος
  • Πύργος Ορεστιάδα
  • Κυπρίνος Θεραπειό
  • Ευγενικό Βρυσσικά

Στον Δήμο Σουφλίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο:

  • Μάνδρα
  • Μικρό Δέρειο

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης - Σουφλίου, από τον Προβατώνα μέχρι τη Δαδιά έχει διακοπεί. Στο υπόλοιπο τμήμα διεξάγεται με δυσκολία.

Προβλήματα εντοπίζονται και σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Στη Σαμοθράκη δεν έχουν αναφερθεί δυσχέρειες μέχρι στιγμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ