ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός: Διπλή δόνηση 4,9 - 4,7 Ρίχτερ στη Ναύπακτο - Μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό

Σεισμός: Διπλή δόνηση 4,9 - 4,7 Ρίχτερ στη Ναύπακτο - Μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο δυνατοί σεισμοί 4,7 και 4,3 Ρίχτερ έγιναν κοντά στη Ναύπακτο με διαφορά δευτερολέπτων λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. 

Ο πρώτος σεισμός ήταν 4,7 Ρίχτερ και έγινε αισθητός δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (00:10) της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου και 20 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, με εστιακό βάθος 4,7 χιλιόμετρα.

Ακολούθησε δεύτερος σεισμός μετά από λίγα λεπτά (00:29) που είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου με εστιακό βάθος 14 χιλιόμετρα, δηλαδή, ήταν στο ίδιο επίκεντρο με τον πρώτο αλλά σε διαφορετικό εστιακό βάθος.

«Η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά», έγραψε στο Facebook ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι και Καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Άκης Τσελέντης.

Μετά το διπλό «χτύπημα» οχήματα του πυροσβεστικού σώματος έκαναν περιπολίες σε περιοχές της Ναυπακτίας και της Φωκίδας για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Μαραθιά, στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου - Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα από τις σεισμικές δονήσεις μέχρι στιγμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ