ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Στην ΠτΔ σήμερα η Ολυμπιονίκης - Ντόμινο εξελίξεων

Σοφία Μπεκατώρου: Στην ΠτΔ σήμερα η Ολυμπιονίκης - Ντόμινο εξελίξεων
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα γίνει η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, ενώ ο κουρνιαχτός μετά την καταγγελία της ότι σε ηλικία 21 ετών είχε πέσει θύμα σεξουαλικής βίας από ισχυρό παράγοντα του αθλήματος δεν λέει να κοπάσει

Η συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη θα γίνει σήμερα (14:00) στο Προεδρικό Μέγαρο, την ώρα που οι εξελίξεις τρέχουν στην υπόθεση της καταγγελίας βιασμού της.

Μετά τις καταγγελίες της, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης θα διατάξει τη Δευτέρα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, και δεν αποκλείεται, ίσως και σήμερα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κληθεί για κατάθεση.

Στον απόηχο των σοβαρών καταγγελιών, δυο μέλη της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ήδη δήλωσαν παραίτηση, όπως και η Επιτροπή Ανοιχτής Θάλασσας που επίσης συμμετέχει στο ΔΣ, ενώ εκτιμάται πως θα έρθουν και άλλες παραιτήσεις από το διοικητικό συμβούλιο υπό το βάρος των αποκαλύψεων.

Παράλληλα, αναστέλλει τη δωρεά του προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Ίδρυμα την Κυριακή.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το ΙΣΝ εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας μετά από την καταγγελία της Ολυμπιονίκη.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.


Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.


Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού.


Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται».

Η Μπεκατώρου έσπασε το τείχος της σιωπής – Ραγδαίες εξελίξεις

«Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα η Μπεκατώρου;» Τέσσερις γυναίκες απαντάνε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ