ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Κακλαμανάκης: Η Σοφία μού είχε πει για το βιασμό της - Να σπάσει η ομερτά της ομοσπονδίας

Νίκος Κακλαμανάκης: Η Σοφία μού είχε πει για το βιασμό της  - Να σπάσει η ομερτά της ομοσπονδίας
ΑΠΕ/ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Για συντονισμένη προσπάθεια «συσκότισης» αλλά και απόκρυψης της αλήθειας μπροστά στις σοβαρές καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και παλαιότερες δικές του και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, μίλησε σήμερα ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης.  

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης είπε:

«Η κατάθεση αλήθειας από ψυχής μετά από τόσο πόνο και κλείσιμο στον εαυτό της δεν είναι κάτι εύκολο. Αυτός ο πόνος έχει γίνει στην πορεία δύναμη και η δύναμη τελικά γίνεται προσφορά».

Ερωτηθείς αν γνώριζε, ο πρωταθλητής είπε: «Μου το είπε λίγο μετά την κατάθεσή μου στη Βουλή. Δεν είναι χρόνια πριν, είμαι όμως αρκετό καιρόν πριν τη σημερινή ημέρα. Πιστεύω ότι η Σοφία έφτασε στο σημείο, έχοντας το μέσα της κλείσει, να δει όλη αυτή την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, τις απειλές, τις ύβρεις και είπε ό,τι λένε όλοι οι αθλητές: ‘ως εδώ, δεν πάει άλλο’», υπογράμμισε ενώ τόνισε ότι η περίπτωσή της δεν είναι μεμονωμένη. «Είναι κι άλλοι αθλητές», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας έχει καταθέσει αγωγή κατά του Νίκου Κακλαμανάκη για τα όσα κατέθεσε στη Βουλή ζητώντας 100.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας τη στάση της Ομοσπονδίας, ο Νίκος Κακλαμανάκης ανέφερε: «Η Ομοσπονδία μάς περιφρονεί και προχωρά σε υβριστικές αναρτήσεις, κυρίως μέσω της αντιπροέδρου, για το οποίο δεν έχει πάρει καμία απόσταση κανένα μέλος, περιφρονεί ακόμη και τον εισαγγελέα», κατήγγειλε ενώ έθεσε το ερώτημα: «Ποιοι και γιατί αποφεύγουν τόσο επίμονα και τόσο συστηματικά την αλήθεια; Είναι όλοι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ; Πρέπει επιτέλους να ακούσουν και να σταματήσουν τον πόλεμο».

«Η αλήθεια είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Η ομερτά δυστυχώς που υπάρχει απ’ όλους, είτε από αθλητές που έχουν σωπάσει διαχρονικά γιατί έχουν βολευτεί. Αν ψάξει κανείς εκεί θα βρει ακόμη παραπάνω από αυτά που γνωρίζουν οι αθλητές. Οπότε για εμένα, επειδή έχουμε ζήσει μέσα στην αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος μπροστά στα μάτια μας και στην κατάχρηση εξουσίας, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτήν την ομερτά άλλο», τόνισε ο πρωταθλητής.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, o άνθρωπος που δόξασε την Ελλάδα φορώντας το εθνόσημο αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του.

«Έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου το 1999 και το 2018. Το πρώτο αφορούσε σε καταγγελία που είχα κάνει για διασπάθιση δημόσιου χρήματος που γινόταν ενόψει Ολυμπιάδας 2004, και το 2018 γιατί είδα κάτι που δεν έπρεπε και αφορά σε περίπτωση παραδοπιστίας. Δεν θα πω παραπάνω για τη δεύτερη περίπτωση, εμπλέκονται ένοπλες δυνάμεις, όταν θα έχω έτοιμο το βίντεο θα μπούμε σε λεπτομέρειες», είπε χαρακτηριστικά ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας.

«Δυστυχώς για εμάς, τα όσα είπα στη Βουλή περί γενικότερες διαφθοράς στην Ομοσπονδία και κατάχρηση εξουσίας, αποδεικνύονται καθημερινά. Όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν επί 30 χρόνια το ακαταλόγιστο, θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ήλπιζα τα όσα είπα στη Βουλή να ήταν η αρχή για όλους τους αθλητές. Ήταν τελικά και για τη Σοφία, και δυστυχώς δικαιώνομαι», είπε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

«Η ίδια κλίκα ανθρώπων έχει φτάσει στο σημείο όχι απλά προκλητικά να δημιουργούν προβλήματα στους αθλητές, αλλά μέσα από τη συμπεριφορά τους που φτάνει μέχρι τις ύβρεις, φτάνουν να περιφρονούν και τον ίδιο τον εισαγγελέα. Ισχυρίζονται ότι το βίντεο που κινητοποίησε τον εισαγγελέα ήταν ταξιδιωτικού περιεχομένου. Που μίλησαν οχτώ αθλητές που έχουν καταθέσει τον αγώνα και τον πόνο τους», συνέχισε ο ίδιος, προαναγγέλοντας νέο καταγγελτικό βίντεο.

Στον Εισαγγελέα 300 σελίδες

«Περίμενα 30 χρόνια να βρω ανθρώπους με συναντίληψη, όπως τον πρωθυπουργό και τον κ. Αυγενάκη που να μην τροφοδοτούν την ασυδοσία, την ατιμωρησία, την συγκάλυψη», πρόσθεσε εξάλλου σε άλλη τοποθέτησή του στην ΕΡΤ, ενω πρόσθεσε πως έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα 300 σελίδες.

«Πίσω από μένα και τη Σοφία υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν θα ακούσετε ποτέ, που δολοφόνησαν τα όνειρά τους. Στο όνομα αυτών των παιδιών και στις ψυχές που έχουν δολοφονηθεί όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε αυτόν τον αγώνα που έχει μεγάλο κόστος για όλους μας. Το καλό όμως θα νικήσει και θα απαντήσουμε στο σκοτάδι με φως και αλήθεια», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ