ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό: Καρέ - καρέ η επίθεση

Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό: Καρέ - καρέ η επίθεση
Video Screen-Grab

Το βίντεο από τις βασικές κάμερες ασφαλείας από τον σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια που καταγράφει καρέ καρέ τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, ένας από τους δύο ανήλικους έχοντας κατέβει από τον συρμό πετάει προς τον σταθμάρχη -ο οποίος μόλις βγαίνει από τον συρμό- ένα κουτί αναψυκτικού που είχε στα χέρια του.

Αφού ο εργαζόμενος του Μετρό κατεβαίνει, οι δύο ανήλικοι τον πλησιάζουν, εκ των οποίων ο ένας του ρίχνει γροθιά στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια αρπάζουν και ρίχνουν το σταθμάρχη στο έδαφος και ξεκινούν τα χτυπήματα χωρίς έλεος.

Δείτε το βίντεο:

Εμπλοκή τρίτου προσώπου – Οι διάλογοι και οι συμβουλές στη μητέρα

Τουλάχιστον ένα άτομο ακόμη -πλην της μητέρας των ανηλίκων και του αστυνομικού- γνώριζαν τη ταυτότητα του 15χρονου και του 17χρονου που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του μετρό.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες της μητέρας τους δείχνουν τις επικοινωνίες της με το άτομο αυτό, που ανήκει στο φιλικό κύκλο της οικογένειας.

Την ώρα που η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών του ξυλοδαρμού ήταν σε εξέλιξη, η μητέρα μιλούσε με το εν λόγω πρόσωπο για την ανησυχία της εάν ταυτοποιήθηκαν τα παιδιά της και εάν θα συλληφθούν.

Μάλιστα, στις συνομιλίες, το πρόσωπο αυτό δεν συμβουλεύει τη μητέρα να εμφανιστούν στις Αρχές οι ανήλικοι, ενώ αντίθετα της λέει ότι δεν θα ταυτοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, ένας από τους διαλόγους αναφέρει:

Μητέρα: «Έχουμε πολλά, λένε ότι θα βγάλουν τα πρόσωπα τους, μιλάμε και ακούμε για ανθρωποκτονίες και τέτοια...»

Φιλικό πρόσωπο: «Σου είπα θα ακούσεις πολλά, θα πουν και πολλά για να φοβηθείτε, αφού δεν έχουν έρθει μπορεί να μην τους έχουν ταυτοποίησει ακόμα. Αστούς να λένε».

Στις συνομιλίες η μητέρα αποκαλύπτει ότι θα ενημερώσει δικηγόρο για το θέμα και μάλιστα ότι θα τον καλέσει στο σπίτι.

Πάντως οι Αρχές δεν αποκλείουν να ήταν περισσότερα τελικά από ένα τα άτομα του φιλικού περιβάλλοντος που γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν και δεν συμβούλευαν την μητέρα να απευθυνθεί στην αστυνομία.

Και σε αυτό φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο αστυνομικός, ο οποίος επίσης γνώριζε τι είχαν κάνει τα δυο ανήλικα και παρόλα αυτά έφτανε στο σημείο να ζητά από τη μητέρα να του περιγράφει τα αυτοκίνητα που έβλεπε γύρω από το σπίτι -τα οποία εντόπιζαν από κάμερες ασφαλείας που διέθετε το σπίτι -και να τσεκάρει αν ήταν αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους γιατί τους είχαν ανακαλύψει.

Ο αστυνομικός, που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και θα απολογηθεί στις δικαστικές Αρχές, έφτασε στο σημείο σε μια από τις συνομιλίες να χαρακτηρίσει μ@@@@ες τους συναδέλφους τους που ερευνούσαν την υπόθεση του εντοπισμού των δραστών του ξυλοδαρμού.

Συγκεκριμένα ο διάλογος του με τη μητέρα αναφέρει:

Αστυνομικός: «Είναι βαρβάτη σύλληψη και τη ψάχνουν όλοι. Κοίτα να μη βγουν καθόλου από το σπίτι. Μην το κουνήσουν καθόλου. Πρώτα πρέπει να μιλήσουμε με δικηγόρο. Μη βγουν από το σπίτι».
Μητέρα: «Ναι, ναι»
Αστυνομικός: «Για να μην πέσουν σε κανένα μ@@@@@ ασφαλίτη».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη οι κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν στον ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ