ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Αποκάλυψε σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της – Το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί

Σοφία Μπεκατώρου: Αποκάλυψε σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της – Το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της, επίσης από το χώρο της ιστιοπλοΐας, που φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί κατήγγειλε ενώπιον του εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της τρίωτης κατάθεσής της στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου δεν αναφέρθηκε μόνο στη δικήτης σεξουαλική κακοποίηση πριν από 23 χρόνια και η οποία προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά κατονόμασε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε επίσης θύμα σεξουαλικής βίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αξιόποινη πράξη αυτή φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά της εκτός από τη δική της περίπτωση να αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Τρίωρη κατάθεση

Τρεις και πλέον ώρες κατέθετε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών η Ολυμπιονίκης, μετά τις σοβαρές καταγγελίες της περί σεξουαλικής κακοποίησής της από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε» δήλωσε η ίδια εξερχόμενη της Εισαγγελίας.

Η κατάθεση της κ. Μπεκατώρου έχει ιδιαίτερη αξία για τις εισαγγελικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ο χρόνος για ποινική αξιολόγηση της πράξης του φερόμενου δράστη, δεδομένου ότι ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια.

Και αυτό διότι, η έρευνα ενδέχεται να οδηγήσει σε άλλες μεταγενέστερες ποινικώς κολάσιμες πράξεις, μη παραγεγραμμένες, από πρόσωπα που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία αθλητριών και αθλητών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ