ΕΛΛΑΔΑ

Κακλαμανάκης: Μια 11χρονη αφορά η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Μπεκατώρου

Κακλαμανάκης: Μια 11χρονη αφορά η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Μπεκατώρου

Στην αποκάλυψη ότι η νέα σοβαρή καταγγελία που έκανε στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου αφορά σε μια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης πριν από 9 χρόνια με θύμα ένα παιδί που ήταν από 11 έως 14 ετών προχώρησε σήμερα ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μίλησε στο Mega αναφορικά με την καταγγελία που έκανε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, περί σεξουαλικής κακοποίησης και άλλης αθλήτριας από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, με όσα περιγράφει να σοκάρουν.

Σύμφωνα με τον Κακλαμανάκη, η αθλήτρια, που σύμφωνα με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου κακοποιήθηκε σεξουαλικά, ανήκει στην Ιστιοπλοΐα και την εποχή της κακοποίησής της ήταν 11 ετών.

«Αφορά ένα μικρό σε ηλικία παιδί, των 11 ετών αν δεν κάνω λάθος».

Επιπλέον, το κορίτσι κατάγεται από την επαρχία σύμφωνα με τα όσα λέει ο Ολυμπιονίκης και η κακοποίησή της φαίνεται να έγινε πριν από 9 χρόνια.

«Δεν είναι πάνω από 10 χρόνια σε καμία περίπτωση».

Ο Νίκος Κακλαμανάκης μίλησε για «διαχρονική κατάχρηση εξουσίας» ενώ αίσθηση προκαλεί και ένα έγγραφο που πρέπει να υπογράψουν οι αθλητές Ιστιοπλοΐας, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Δεσμεύομαι να μην κάνω ρατσιστικές ή άλλου τύπου μειωτικές και δυσφημιστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε… διοικητικούς παράγοντες».

Η σοκαριστική καταγγελία του Ολυμπιονίκη προκαλεί αίσθηση και αφήνει πολλά ερωτηματικά γύρω από τα όσα συνέβαιναν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της, επίσης από το χώρο της ιστιοπλοΐας, που φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί κατήγγειλε ενώπιον του εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της τρίωρης κατάθεσής της στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου δεν αναφέρθηκε μόνο στη δική της σεξουαλική κακοποίηση πριν από 23 χρόνια και η οποία προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά κατονόμασε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε επίσης θύμα σεξουαλικής βίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αξιόποινη πράξη αυτή φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά της εκτός από τη δική της περίπτωση να αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Τρεις και πλέον ώρες κατέθετε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών η Ολυμπιονίκης, μετά τις σοβαρές καταγγελίες της περί σεξουαλικής κακοποίησής της από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε» δήλωσε η ίδια εξερχόμενη της Εισαγγελίας.

Η κατάθεση της κ. Μπεκατώρου έχει ιδιαίτερη αξία για τις εισαγγελικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ο χρόνος για ποινική αξιολόγηση της πράξης του φερόμενου δράστη, δεδομένου ότι ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια.

Και αυτό διότι, η έρευνα ενδέχεται να οδηγήσει σε άλλες μεταγενέστερες ποινικώς κολάσιμες πράξεις, μη παραγεγραμμένες, από πρόσωπα που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία αθλητριών και αθλητών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ