ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα να διαμαρτύρεται –μεταξύ άλλων- για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και διεκδικεί μέτρα ασφαλείας και υγιεινής στα σχολεία.

 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και κρατώντας πανό κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο» καταγγέλλει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:

• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
• Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
• Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ COVID στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
• Μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
• Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Ανάκληση της εγκυκλίου για αξιολόγηση μαθητών. Επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλίας όταν ανοίξουν τα σχολεία. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

Ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» έκλεισε κατόπιν σχετικής εντολής της αστυνομίας στις 10:00πμ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ