Καθαρά Δευτέρα: Ολονυχτία απόψε στη Βαρβάκειο Αγορά
Ολονυχτία έχει απόψε, παραμονή της Καθαρής Δευτέρας, η Βαρβάκειος Αγορά κατά το έθιμο που επιβάλλει η ψαραγορά να ανοίγει κατά τις 22:00 και να μένει ανοιχτή συνεχώς ως το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας για να προμηθευτούν οι καταναλωτές φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα Κούλουμα.
H Καθαρά Δευτέρα, είναι για τους μισθωτούς εργάσιμη ημέρα, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες αργίες.
Γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Καθαρά Δευτέρα και φέτος, σύμφωνα με το νόμο. Έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία, εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.
Στις περιπτώσεις όμως που η Καθαρά Δευτέρα έχει οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ρυθμίσεις, όπως π.χ. με υπουργική απόφαση ή προεδρικό διάταγμα (τοπική εορτή) τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κλπ., οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο.
Η κλαδική Συλλογική Σύμβαση του εμπορίου προέβλεπε, ότι η Καθαρά Δευτέρα καθιερώθηκε ως υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, με την εξαίρεση των Σούπερ Μάρκετ που βρίσκονται σε δήμους κάτω των 7.000 κατοίκων, όπου η αργία καθιερωνόταν ως προαιρετική.
Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Πακιστάν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας
15:52
Μαζική εισροή μεταναστών στη Θέουτα: Η Ισπανία εντείνει τις προσπάθειες ταυτοποίησης των νεκρών
15:41
Πολιτική Προστασία: Νέα εναέρια μέσα και τεχνολογία-Οι αλλαγές των τελευταίων ετών στην Πυροσβεστική
15:31
Χαλκιδική: Επιχείρηση μεταφοράς 49χρονης Γερμανίδας που τραυματίστηκε σε δύσβατο σημείο
15:20