Βόλος: Έδωσε το νεφρό της για να σωθεί το παιδί της
Ανανεώθηκε:
Σε μεταμόσχευση νεφρού με δότρια τη μητέρα του – που με αυτή της την πράξη του χάρισε για δεύτερη φορά τη ζωή – υποβλήθηκε την Πέμπτη ένας 46χρονος νεφροπαθής από τον Βόλο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο ο 46χρονος, ο οποίος είχε μπει στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όσο και η 68χρονη μητέρα του, νοσηλεύονται εδώ και μία εβδομάδα στον Ευαγγελισμό όπου υποβλήθηκαν σε πολύωρες επεμβάσεις, με επιτυχία.
Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, η μεταμόσχευση νεφρού κατέχει την υψηλότερη θέση σε ποσοστά επιτυχίας σε σύγκριση με τη μεταμόσχευση άλλων οργάνων.
Η επιβίωση των νεφρικών μοσχευμάτων από ζώντα δότη είναι 98,7% στους 6 μήνες και 65,8% στη δεκαετία, ενώ η επιβίωση των μοσχευμάτων από αποβιώσαντα δότη είναι 97,4% και 48,4% αντίστοιχα.
Αν οι γονείς ζήσουν μέχρι τα 100, ισχύει το ίδιο και για τα παιδιά τους; Η επιστήμη απαντά
08:30
Καναδάς: Στροφή προς την Ευρώπη εν μέσω της εμπορικής ρήξης με τις ΗΠΑ
08:28
Πυροβολισμοί στην Ανάβυσσο έξω από beach bar - Βρέθηκαν 2 κάλυκες και ίχνη αίματος
08:16
Ινδονησία: Ψάχνουν πλοίο με 243 επιβαίνοντες - Χάθηκε το στίγμα μετά από επικοινωνία του καπετάνιου
08:10