ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε ώρες παρέλασης για 30.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα

Πέντε ώρες παρέλασης για 30.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα
Eurokinissi

Πλούσιο θέαμα παρουσίασαν στους θεατές οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα μετά από πέντε ώρες παρέλασης στο κέντρο της πόλης και παρά τη συνεχή βροχόπτωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χιλιάδες θεατές, παρακολουθούσαν την παρέλαση κάτω από τις στοές των πεζοδρομίων, προστατευμένοι από την βροχή.

Η παρέλαση ξεκίνησε με την μπάντα του δήμου Πατρέων και ακολούθησε ο εντυπωσιακός και σατιρικός βασιλιάς καρνάβαλος που φέτος ήταν ένας πλουτοκράτης, με ημίψηλο και πούρο, που στο ένα του χέρι κρατούσε ένα βιβλίο, τα μνημόνια 1 και 2 και στο άλλο το μνημόνιο 3, καθώς και ένα ακόμη μνημόνιο με ερωτηματικό.

Τον βασιλιά καρνάβαλο συνόδευε το καλλιτεχνικό και πολύχρωμο άρμα της βασίλισσας, που ήταν εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο.

Στην συνέχεια παρήλασαν τα άρματα με κυρίαρχες τις φιγούρες του πρωθυπουργού και του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 19:00 το βράδυ με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου και τους πέντε συλλόγους των σοκολατοριχτών που τηρούν πιστά κάθε χρόνο το παραδοσιακό έθιμο.

Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 21:00 το βράδυ με την τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι και ακολούθησε δίωρη συναυλία με το συγκρότημα Passepartout και την τετραμελή ελληνική μπάντα Alcatrash.

Τα ξενοδοχεία της πόλης είχαν και φέτος πληρότητα που έφθανε το 100%, ενώ πολλοί ήσαν οι επισκέπτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία κοντά στην πόλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ