ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο πατέρας της, δεν της δίνουν σύνταξη και για το κράτος... ζει

Πέθανε ο πατέρας της, δεν της δίνουν σύνταξη και για το κράτος... ζει
Pixabay

Μία γυναίκα έχασε τον Οκτώβριο τον πατέρα της, αλλά για το κράτος... ζει.

«Βρήκαν ότι ο μπαμπάς μου υπήρχε, δηλαδή μπορούσαμε να ταυτοποιήσουμε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ μέχρι και πέρυσι που μου στείλανε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ότι είχε οφειλή προς την εφορία 0,01 του ευρώ. Μέχρι τότε υπήρχε.… Φέτος λοιπόν που χάσαμε τον μπαμπά μου και προσπαθώ να δηλώσω το θάνατό του δεν ταυτοποιείται το ΑΜΚΑ με το ΑΦΜ του» ανέφερε η γυναίκα.

«Δεν υπάρχει τηλέφωνο που δεν έχω πάρει, δεν υπάρχει ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία δεν έχω απευθυνθεί. Είμαι τρεις μήνες σε διαρκή αγώνα. Σας μιλάω ειλικρινά, θα παραδώσω τα όπλα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συμβαίνει, έχω τυπώσει τα μέιλ που έχω στείλει δεν ξέρω τι άλλο να πω» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε η καταγγέλλουσα «δεν έχω παράπονο επικοινωνίας, το θέμα είναι ότι ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο. Έχω μιλήσει με ΗΔΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΤΕΒΕ, εφορία Αγίου Δημητρίου όπου ανήκε μέχρι πριν ενάμιση χρόνο και με την εφορία Κορωπίου που ανήκει φέτος, ο ένας με παραπέμπει στον άλλο, παντού υπάρχει ταυτοποίηση με τα στοιχειά που τους δίνω. Όταν όμως το γραφείο κηδειών μπαίνει να δηλώσει το θάνατο, του γραφούν ότι το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ δεν ταυτοποιούνται. Δεν έχει υπάρξει διπλό ΑΦΜ δεν έχει υπάρξει διπλό ΑΜΚΑ δεν υπάρξει τίποτα. Πείτε μου πού είναι το λάθος».

«Τη σύνταξη όμως δεν τη στέλνουν» πρόσθεσε η γυναίκα.

«Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω που αλλού να απευθυνθώ…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ