ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Πώς δρα σπείρα κακοποιών που ανατινάζει ΑΤΜ

Αποκλειστικό: Πώς δρα σπείρα κακοποιών που ανατινάζει ΑΤΜ

Καταφέρνουν να «τρυπώνουν» ακόμα και στα πιο καλά φυλασσόμενα κτήρια.

Αδιαφορούν αν υπάρχει τη νύχτα απαγόρευση κυκλοφορίας και άρα κίνδυνος να πέσουν σε μπλόκο αστυνομικών ενώ με υπερβολική άνεση καταφέρνουν να κινηθούν από τη μια άκρη της Αττικής στην άλλη χωρίς ποτέ να τους καταδιώξουν περιπολίες.

Η σπείρα των κακοποιών που ανατινάζουν ΑΤΜ και αρπάζουν τις κασετίνες με τα χρήματα, έχει καταφέρει να μην σταματήσει τη δράση της ούτε την περίοδο του lockdown.

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες έχουν ανατινάξει πάνω από 10 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τα οποία βρίσκονται άλλες φορές μέσα σε καταστήματα και άλλες στις εισόδους τραπεζών.

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το CNN Greece αποτυπώνεται η σπείρα εν ώρα δράσης.

Την ώρα, δηλαδή, που έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά στην σχισμή του μηχανήματος.

Όπως θα δείτε απομακρύνονται με ταχύτητα και λίγα δευτερόλεπτα μετά γίνεται η έκρηξη.

Σε όσα βίντεο έχουν στα χέρια τους οι Αρχές φαίνεται πως τρία άτομα παίρνουν μέρος στο επιχειρησιακό κομμάτι και ένας συνεργός περιμένει στο αυτοκίνητο διαφυγής.

Στο βίντεο βλέπετε να φορούν κουκούλες και μάσκες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους τους ενώ αδιαφορούν για το γεγονός ότι στο κτήριο που βρίσκονται υπάρχουν παντού κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν κάθε τους κίνηση.

Οι αξιωματικοί του τμήματος διαρρηκτών και ληστειών της ασφαλείας Αττικής έχουν συστήσει ομάδα που ασχολείται με τη συγκεκριμένη συμμορία ενώ στη διάθεσή τους έχουν υλικό από κάμερες αλλά και μαρτυρίες, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες δεν δίστασαν να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με φύλακες που υπήρχαν στα κτήρια που ήταν τα μηχανήματα, όπως στο εμπορικό κέντρο που εισέβαλλαν πριν λίγες ημέρες με αποτέλεσμα ο φύλακας να κρυφτεί την τελευταία στιγμή πριν την έκρηξη και να γλιτώσει από τυχόν τραυματισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ