ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Βαλυράκη: Σχηματίζεται δικογραφία μετά τις καταγγελίες για εγκληματική ενέργεια

Θάνατος Βαλυράκη: Σχηματίζεται δικογραφία μετά τις καταγγελίες για εγκληματική ενέργεια
ΙΝΤΙΜΕ

Δικογραφία, για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το λιμενικό σώμα, προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, σχηματίζεται από την τοπική λιμενική αρχή, μετά τις καταγγελίες της οικογένειας και μαρτυρίες που «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές θα πάρουν επίσης γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους.

Επίσης στη δικογραφία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος το μεσημέρι της Κυριακής.

Νωρίτερα ο Γιάννης Πλακιωτάκης είχε επικοινωνία με την Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, η οποία σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας ζήτησε η υπόθεση του θανάτου του συζύγου της να εξεταστεί ως ενδεχόμενη ανθρωποκτονία.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην κ. Βαλυράκη, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του συζύγου της.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη είχε αναφέρει ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του συζύγου της, ζητώντας άμεσα ενέργειες ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν.

Η κυρία Βαλυράκη ανέφερε ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου.

«Είχε διαπληκτισμό με ψαρά, τον έριξε στη θάλασσα»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη Γιώργος Σπύρου δήλωσε στο Mega ότι υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες για την ύπαρξη επαγγελματικού αλιευτικού στην περιοχή την κρίσιμη χρονική στιγμή.

Κατά τις μαρτυρίες αυτές, ο επαγγελματίας ψαράς λογομάχησε με τον πρώην υπουργό, καθώς του ζήτησε να απομακρυνθεί από την περιοχή, κάτι που ο Σήφης Βαλυράκης αρνήθηκε.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, το αλιευτικό σκάφος έκανε περιστροφές γύρω από το φουσκωτό του Βαλυράκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος κυματισμός και ως επακόλουθο ο πρώην υπουργός έπεσε στην θάλασσα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας μετέφερε και την πληροφορία ότι η προπέλα που χτύπησε τον Σήφη Βαλυράκη ήταν του επαγγελματικού αλιευτικού και όχι του φουσκωτού.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σπύρου, ο μάρτυρας έχει καταθέσει ήδη στις Αρχές και πως έχει περιγράψει τα χαρακτηριστικά του επαγγελματικού σκάφους.

Η η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Η επιστολή της κυρίας Βαλυράκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ