Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: «Αχίλλειος πτέρνα» τα MMΜ, δεν αποκλείεται τρίτο lockdown
Ανανεώθηκε:
Την ανησυχία του για τον συνωστισμό που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Τα ΜΜΜ είναι μια «αχίλλειος πτέρνα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «αν δεν γεννήσουμε λεωφορεία, μπορούμε να μειώσουμε το ιικό φορτίο σε αυτά» με καλύτερο αερισμό.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στην ΕΡΤ, ο κ. Σαρηγιάννης συνέδεσε την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού με την αύξηση της κινητικότητας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «είναι λογικό αποτέλεσμα».
Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για σωστή χρήσης της μάσκας, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να μιλάμε δυνατά, να τραγουδάμε ή να φωνάζουμε όσο τη φοράμε.
Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού επεσήμανε πως είναι κάτι που απασχολεί τους ειδικούς, ενώ «ευτυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή».
Μάλιστα, προβλέπει πως ενώ έχουμε αποσυμφορήσει το σύστημα υγείας, με την πληρότητα σε ΜΕΘ να φτάνει το 48%, από τα μέσα Μαρτίου είναι πιθανό να καταγραφεί νέα αύξηση, με τις γεμάτες κλίνες να φτάνουν και πάλι τις 600.
Τέλος, σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ σε παιδιά και δασκάλους, ώστε «να σπάσουμε γρήγορα τις αλυσίδες μετάδοσης και να βρούμε αν είναι μεταλλαγμένα κρούσματα η όχι».
Το Ισραήλ σφυροπά τη Βηρυτό, το Ιράν εκδικείται για τον Λαριτζανί - «Οι συνέπειες του πολέμου θα πλήξουν όλο τον κόσμο» προειδοποιεί
10:13
ΕΕ: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Αυστραλία για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων
10:12
Δεύτερη ημέρα απεργίας των ιδιοκτητών ταξί - Νέα συγκέντρωση στις 11:30 στο κέντρο (vid)
10:00
Ώρα για ένα ξύρισμα αλλιώς: Πώς θα αναβαθμίσεις την καθημερινή σου περιποίηση
10:00