ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κακοκαιρία: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
agrinionews.gr

Την κήρυξη του δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά το τοπικό συντονιστικό όργανο, λόγω πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο αίτημα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ρέματα υπερχείλισαν και πλημμύρισαν πολλές περιοχές εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, σπίτια, επιχειρήσεις, και δίκτυα υποδομών.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Αγρίνιο υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ ο δήμος Αγρινίου ξεκίνησε τη διαδικασία για την καταγραφή των ζημιών.

Πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια στο Αγρίνιο - Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε σχολείο

Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως στον Δήμο Αγρινίου έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας, που εκδηλώθηκε με έντονες βροχοπτώσεις χθες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου λόγω του πλημμυρισμένου οδοστρώματος.

Αναφορές για πλημμυρισμένα χωράφια, οικόπεδα και ιδιοκτησίες έγιναν από πολλές περιοχές, όπως η Λεύκα, τα Δύο Ρέμματα, η Στράτος και αλλού.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε και για αντλήσεις υδάτων σε σχολεία ενώ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ατόμων από το Ειδικό-Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο καθώς φούσκωσε χείμαρρος και τα νερά απέκλεισαν το σχολείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ