ΕΛΛΑΔΑ

Γ.Γ. υπουργείου Παιδείας: Είμαστε πανέτοιμοι και αναμένουμε τη Δευτέρα το άνοιγμα των σχολείων

Γ.Γ. υπουργείου Παιδείας: Είμαστε πανέτοιμοι και αναμένουμε τη Δευτέρα το άνοιγμα των σχολείων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε τη Δευτέρα για το άνοιγμα των σχολείων»: αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, τονίζοντας παράλληλα πως «προφανώς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε άλλο».

Η ίδια επεσήμανε πως η σημερινή σύσκεψη των επιδημιολόγων δεν αφορά τα σχολεία αλλά τις «κόκκινες» περιοχές.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως στην περίπτωση που μια περιοχή είναι «κόκκινη» και για όσο καιρό διαρκέσει αυτό, τα λύκεια δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν λόγω της μεγάλης κινητικότητας των παιδιών.

Η κ. Γκίκα σημείωσε πως το υπουργείο προετοιμάζεται για άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου και έχει αποσταλεί σειρά εγκυκλίων για υπενθύμιση των υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων.

Την ίδια ώρα, προετοιμάζεται και η πλατφόρμα που μπορούν εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 να δηλώσουν επιθυμία για να υποβληθούν σε τεστ.

«Σε εμάς δεν υπάρχει προβληματισμός, δεν έχει τεθεί θέμα στο υπουργείο, ωστόσο οι ειδικοί επαναλαμβάνουν ότι η παραμικρή χαλάρωση δημιουργεί προβλήματα, δεν εφησυχάζουμε, τα σχολεία είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών» είπε η κ. Γκίκα.

Η ΟΛΜΕ, ωστόσο, διά στόματος του ειδικού γραμματέα Ανδρέα Παπαδαντωνάκη μετέφερε κλίμα ανασφάλειας και επιφυλακτικότητας από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο ίδιος εκτίμησε δε, πως τα δεδομένα για τα σχολεία δεν έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με το πρώτο lockdown και επανέλαβε πως θα πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ