ΕΛΛΑΔΑ

Κουτσούμπας για συλλαλητήρια:Ακυρώνουν τις προσχηματικές απαγορεύσεις και αύριο το άθλιο νομοσχέδιο

Κουτσούμπας για συλλαλητήρια:Ακυρώνουν τις προσχηματικές απαγορεύσεις και αύριο το άθλιο νομοσχέδιο
Φωτογραφία αρχείου ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / INTIME

«Φοιτητές, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές και γονείς, σήμερα ακυρώνουν στην πράξη τις προσχηματικές απαγορεύσεις. Όπως ακριβώς θα ακυρώσουν αύριο και το άθλιο νομοσχέδιο που βάζει νέα εμπόδια στις σπουδές, εντείνει την καταστολή μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια», τονίζει σε δήλωσή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο ΚεραμέωςΧρυσοχοΐδη, να ανοίξει τις σχολές με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Να σταματήσει να παίζει με την αγωνία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Αντί να αλλάζει προς το χειρότερο τον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια, να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, για τα σημερινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, στα Προπύλαια από φοιτητικούς συλλόγους, ομοσπονδίες εκπαιδευτικών και μαθητικές οργανώσεις.

Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε, για τις 13:00, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτό θα συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΔΠΤΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών», τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και αντιτίθεται στη θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής, αλλά και στην ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, τονίζοντας ότι «στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας».

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αναφέρει.

Η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του ολοήμερου-απογευματινού.

«Δια μέσου του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος επιβάλλοντας, γι’ άλλη μια φορά, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία» λέει.

Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε λίγο μετά τις 9:00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».

Οι συρμοί θα διέρχονται, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ