ΕΛΛΑΔΑ

Αμετανόητος ο προπονητής: Είμαι ακόμη ερωτευμένος μαζί της, έγιναν όλα ένα χρόνο αργότερα

Αμετανόητος ο προπονητής: Είμαι ακόμη ερωτευμένος μαζί της, έγιναν όλα ένα χρόνο αργότερα
INTIME

Τους προκλητικούς ισχυρισμούς του ότι είχε ερωτική σχέση με την ανήλικη αθλήτρια με τη συναίνεσή της, επαναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας, ο 38χρονος πρώην προπονητής, που κατηγορείται για το βιασμό 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας.


Αμετανόητος, ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι είναι ερωτευμένος ακόμη μαζί της, και τοποθετεί τα γεγονότα περίπου ένα χρόνο αργότερα απ' ότι η νεαρή γυναίκα.

Ως μάρτυρες υπεράσπισής του ο πρώην προπονητής έχει προτείνει τους γονείς του, οι οποίοι επίσης καταθέτουν σήμερα ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο 38χρονος προπονητής έφτασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 10:00πμ.

Οι αστυνομικοί με μια επιχείρηση - «αστραπή» τον οδήγησαν τρέχοντας στο κτήριο 9, όπου θα απολογηθεί ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, θα επαναλάβει ενώπιον του ανακριτή όσα έχει πει τις προηγούμενες μέρες σε συνεντεύξεις του προκαλώντας την κοινή λογική...

Δηλαδή, ότι υπήρχε συναίνεση με την ανήλικη, η οποία ήταν μεγαλύτερη των 12 ετών, ότι υπήρχε η συγκατάθεση της μητέρας της, και ότι είχε συμφωνηθεί να παντρευτούν.

Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός του 38χρονου ότι η συνεύρεση του αφορούσε μεν ανήλικο αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών αποσκοπεί –σύμφωνα με δικαστικές πηγές- σε ηπιότερη αντιμετώπισή του από τη Δικαιοσύνη, καθώς στην περίπτωση ανηλίκου έως 12 ετών προβλέπεται κάθειρξη που μπορεί να φθάσει μέχρι τα 15 έτη, στην περίπτωση που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών κάθειρξη μέχρι 10 ετών και στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί το 14ο έτος, ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

Ο 38χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη έπειτα από τις καταθέσεις της ίδιας της αθλήτριας και των γονιών της, που άναψαν το «πράσινο φως» για την έκδοση εντάλματος σύλληψης και την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης εναντίον του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η νεαρή κοπέλα που προσπαθούσε να θάψει βαθιά μέσα της όλα όσα βίωσε στα χέρια του 38χρονου πρώην προπονητή της αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της όταν είδε την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου να βρίσκει τη δύναμη και να καταγγέλλει δημόσια τη δική της σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, πριν από 23 χρόνια.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, η αθλήτρια αναζήτησε τη Σοφία Μπεκατώρου μέσω Facebook και της έστειλε μήνυμα, ζητώντας της να συναντηθούν.

Οι δυο γυναίκες συναντήθηκαν και τότε η 21χρονη κοπέλα πήρε την απόφαση να καταθέσει και εκείνη στις εισαγγελικές Αρχές.

Έτσι και έγινε, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Η νεαρή έδωσε στον εισαγγελέα Ν. Στεφανάτο μια αποκαλυπτική όσο και συγκλονιστική κατάθεση σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος πρώην προπονητής την απειλούσε, όπως απειλούσε και τα μέλη της οικογένειάς της, αν εκείνη κατήγγειλε στις Αρχές τη σεξουαλική της κακοποίηση της.

Ακόμη, η 21χρονη φέρεται να αντέκρουσε σε κάθε τόνο τους προκλητικούς ισχυρισμούς του 38χρονου ότι υπήρξε «συναίνεση» εκ μέρους της και πως όλα συνέβησαν ενώ η ίδια ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Αρκεί να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από τον Όμιλο το 2013 και ενώ εκείνη ήταν μόλις 14 ετών.

Ωστόσο, παρά τις απειλές, η 21χρονη αποφάσισε το 2013 μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη αθλητικό παράγοντα να προσφύγουν στην Αστυνομία.

Εκεί όμως ο διοικητής φέρεται να τους συνέστησε να μη μπουν στον «κυκεώνα» των μηνύσεων για να μην υποστεί εκ νέου ψυχική οδύνη το κορίτσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ