ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους φοιτητές και εκπαιδευτικοί στην Αθήνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους φοιτητές και εκπαιδευτικοί στην Αθήνα
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Ξεκίνησε η συγκέντρωση στα Προπύλαια από φοιτητικούς συλλόγους, ομοσπονδίες εκπαιδευτικών και μαθητικές οργανώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτό συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΔΠΤΕ.

Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε λίγο μετά τις 9:00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».

Οι συρμοί θα διέρχονται, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις.

Ένταση στη Βουλή για το συλλαλητήριο

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων λόγω της απόφασης για απαγόρευση του σημερινού συλλαλητηρίου φοιτητικών οργανώσεων στα Προπύλαια, συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας ζήτησε υπευθυνότητα και εγκράτεια από τις πολιτικές δυνάμεις να μην παρακινούν πολίτες σε συγκεντρώσεις ιδιαίτερα στη Αττική που η κατάσταση είναι επιβαρυμένη με την αντιπολίτευση σε υψηλότατους τόνους να χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την απόφαση απαγόρευσης του συλλαλητηρίου.

Για «κατάφωρα αντισυνταγματική την πρακτική της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ να μην επιτρέψουν το συλλαλητήριο», έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε απόλυτα υποκριτική την απαγόρευση στο όνομα της πανδημίας, «τη στιγμή που 200 μέτρα από τα Προπύλαια που γίνεται το συλλαλητήριο, χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν… Υποτίθεται προστατεύουμε από τη διάδοση του κορωνοϊού, όχι κύριοι της ΝΔ: Δημοκρατία φοβάστε μην πάθετε όχι κορωνοϊό».

Υποστήριξε δε, ότι εάν συμβεί το οτιδήποτε σήμερα στην Αθήνα, την ευθύνη θα έχει ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση.

Για ψέματα, κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ.

«Η στάθμιση της δημόσιας υγείας προβλέπει περιοριστικά μέτρα. Οι περιορισμοί και στις συναθροίσεις έχουν κριθεί συνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Την συνταγματικότητα δεν θα την κρίνει ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα καλέσατε να γίνουν επεισόδια για να επιρρίψετε την ευθύνη στην κυβέρνηση. Κανείς δεν είναι a priori υπερασπιστής της Δημοκρατίας. Εάν όμως ο κ. Σκουρλέτης θέλει να αναφερθεί σε ζητήματα Δημοκρατίας ας δει τι έστησε η δική του κυβέρνηση στην δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Αρκετά με το θράσος», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ