Όλυμπος: Νεκρός ορειβάτης που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα
Ανανεώθηκε:
Σοβαρό ορειβατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Όλυμπο, όπου χιονοστιβάδα παρέσυρε δύο ορειβάτες στην περιοχή Ξερολάκι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ένας από τους δύο ορειβάτες ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από τον τρίτο ορειβάτη που ανήκει στην ίδια ομάδα.
Ένα ελικόπτερο SuperPuma του Πυροσβεστικού Σώματος με 4 εναέριους διασώστες μετέβη στην περιοχή.
Στην επιχείρηση συνδράμουν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα από Π.Υ. Ελασσόνας και της Π.Υ. Κατερίνης, καθώς και οι ΟΟΕΔ της 2ης ΕΜΑΚ, 8ης ΕΜΑΚ με 8 και 11 πυροσβέστες αντίστοιχα.
Στις έρευνες συμμετέχουν εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε στο GRtimes.gr ο διευθυντής επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξανδρος Λιάμος, «άμεσα σπεύδουν στο σημείο τόσο η 2η όσο και η 8η ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Λάρισα, καθώς επίσης και κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, την ίδια ώρα που ο τρίτος ορειβάτης δίνει πληροφορίες για την θέση του ενώ παράλληλα αναζητεί τους δύο που παρασύρθηκαν από την χιονοστιβάδα».
ΠΑΣΟΚ για Mercosur: Η προπαγάνδα δεν έχει όρια - Σύσσωμη η ΚΟ της Ευρωβουλής καταψήφισε τα μέτρα
16:55
Ουκρανία: Οι ένοπλες δυνάμεις έπληξαν τρεις ρωσικές πλατφόρμες γεωτρήσεων στην Κασπία
16:43
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Ιράν: Με την πλάτη στον τοίχο αλλά ανυποχώρητος ο Χαμενεΐ - Ο στρατός, ο Παχλαβί και οι άλλοι πιθανοί ηγέτες
16:31
Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ για το ενδεχόμενο επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράν
16:18