ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Νεκρός και ο δεύτερος ορειβάτης που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Όλυμπος: Νεκρός και ο  δεύτερος ορειβάτης που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος και οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν στον Όλυμπο, στη θέση Ξερολάκι, όπου καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το ελικόπτερο αποχώρησε και καθοδόν στο σημείο είναι επίγειες δυνάμεις έρευνας και διάσωσης (από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ελασσόνας και Κατερίνης, την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας) για να τους ανασύρουν.

Στο σημείο βρίσκεται και τρίτος ορειβάτης που ήταν μαζί τους και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από τον τρίτο ορειβάτη που ανήκει στην ίδια ομάδα.

Στην επιχείρηση συνδράμουν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα από Π.Υ. Ελασσόνας και της Π.Υ. Κατερίνης, καθώς και οι ΟΟΕΔ της 2ης ΕΜΑΚ, 8ης ΕΜΑΚ με 8 και 11 πυροσβέστες αντίστοιχα.

Στις έρευνες συμμετέχουν εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε στο GRtimes.gr ο διευθυντής επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξανδρος Λιάμος, «άμεσα σπεύδουν στο σημείο τόσο η 2η όσο και η 8η ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Λάρισα, καθώς επίσης και κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, την ίδια ώρα που ο τρίτος ορειβάτης δίνει πληροφορίες για την θέση του ενώ παράλληλα αναζητεί τους δύο που παρασύρθηκαν από την χιονοστιβάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ