ΕΛΛΑΔΑ

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Θα κατατεθεί γραπτή καταγγελία για Κιμούλη και Σπυρόπουλο

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Θα κατατεθεί γραπτή καταγγελία για Κιμούλη και Σπυρόπουλο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) ξεκαθαρίζει τη στάση του στον απόηχο των καταγγελιών που έγιναν εναντίον τόσο του Γιώργου Κιμούλη όσο και κατά του Κώστα Σπυρόπουλου, για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και άσκησης ψυχολογικής βίας.

Το ΣΕΗ συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την κατάθεση γραπτής καταγγελίας κατά των δύο γνωστών ηθοποιών και σκηνοθετών.

Εξάλλου, το ΣΕΗ καταδικάζει δηλώσεις του προέδρου των Κορφιάτικων Βραβείων, Δημήτρη Μουζακίτη, τις οποίες χαρακτηρίζει «σεξιστικές και προσβλητικές».

Αιμιλία Υψηλάντη: Δέχτηκα ψυχολογική βία από τον Γιώργο Κιμούλη

Νέα καταγγελία για Κιμούλη – Τι έγραψε η Τζένη Ιωακειμίδου

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε πως σε σχέση με τη σωρεία καταγγελιών για άσκηση λεκτικής, σωματικής, ψυχικής και σεξουαλικής βίας που δημοσιοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση (29/01/2021) και κατά ευρεία πλειοψηφία, αποφάσισε τα εξής:

– Την άμεση σύσταση σε σώμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, μετά και την ολοκλήρωση εκλογής του αντεπιστέλλοντος μέλους ΔΣ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 01/02/2021),

– Ακολουθώντας τον εσωτερικό κανονισμό του Πειθαρχικού Συμβουλίου (κεφ. Α’, άρθρο 1, περ. ε / κεφ. Γ’ άρθρ. 12), αμέσως μετά την συγκρότηση του Πειθαρχικού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ θα καταθέσει γραπτή καταγγελία των μελών του Σωματείου Γιώργου Κιμούλη και Κώστα Σπυρόπουλου για πειθαρχικά παραπτώματα που έγκεινται σε “ενέργειες στους χώρους εργασίας που εμποδίζουν την ομαλή άσκηση του επαγγέλματος” και “βαρύνουσες αντισωματειακές ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού”.

– Ταυτόχρονα, την επίσης άμεση σύσταση ομάδας εργασίας για στήριξη, συνδρομή και παροχή βοήθειας σε περιστατικά κάθε είδους βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας. Ο ακριβής τρόπος λειτουργίας, το πλαίσιο δράσης και η πλήρης στοχοθεσία της ομάδας αυτής θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

– Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο τις σεξιστικές και προσβλητικές αναρτήσεις του κ. Δημήτρη Μουζακίτη σχετικά με τις καταγγελίες αυτής της εβδομάδας. Για τον λόγο αυτό το ΔΣ στο εξής δεν αναγνωρίζει τα “Κορφιάτικα Βραβεία” ως θεσμό που τιμά το Ελληνικό θέατρο και καλεί όλα τα μέλη του να απέχουν έμπρακτα από την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Για το ΔΣ του ΣΕΗ

Ο Πρόεδρος

Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Γενικός Γραμματέας

Άρης Λάσκος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ