ΕΛΛΑΔΑ

Ζαγοροχώρια: Διακόπτονται για το βράδυ οι έρευνες - Κανένα ίχνος του αεροσκάφους

Ζαγοροχώρια: Διακόπτονται για το βράδυ οι έρευνες - Κανένα ίχνος του αεροσκάφους
Epiruspost.gr

Άκαρπες έχουν αποβεί, μέχρι στιγμής, οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους, το στίγμα του οποίου έχει χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το epiruspost.gr, το σκοτάδι και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, χαμηλή νέφωση, ομίχλη και βροχή, έχουν ως αποτέλεσμα την διακοπή των ερευνών από τις επίγειες δυνάμεις για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που αγνοείται.

Προτού σταματήσουν οι έρευνες για απόψε, δυνάμεις της ΕΜΑΚ «χτένισαν» ορισμένα εξαιρετικά δύσβατα σημεία, που σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν θεωρηθεί ως πιθανά για την πτώση του αεροσκάφους.

Μέχρι στιγμής, από την έρευνα δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος. Έτσι οι δυνάμεις επιστρέφουν στη βάση τους, για να συνεχίσουν, με το πρώτο φως της ημέρας, επανεκτιμώντας όλα τα δεδομένα.

Νωρίτερα, είχε στηθεί μια γιγαντίας επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίαςγια τον εντοπισμό ενός διθέσιου εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους, το στίγμα το οποίου χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Σπιθαμή προς σπιθαμή, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Ερυθρός Σταυρός κι άλλοι εθελοντές χτενίζουν την περιοχή ελέγχοντας μία προς μία τις πληροφορίες που φτάνουν κι από κατοίκους των χωριών του Ζαγορίου.

Το αεροσκάφος, τύπου DV20 της Egnatia Aviation, είχε απογειωθεί από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το epiruspost.gr οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου εστιάζονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έως το σούρουπο στην περιοχή των Ιωαννίνων και ειδικότερα στις τοποθεσίες μεταξύ Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς, καθώς υπήρχαν κάποιες μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Ιωάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Στην επιχείρηση συνέβαλαν ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130.

Με τη σειρά της η Πυροσβεστική κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Στην πλατεία των Μηλιωτάδων αναμένουν δύο ασθενοφόρα, ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια, ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ