ΕΛΛΑΔΑ

Ζαγοροχώρια: Σε εξέλιξη οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος - Αγωνία για τον 32χρονο

Ζαγοροχώρια: Σε εξέλιξη οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος - Αγωνία για τον 32χρονο
Epiruspost

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους, το στίγμα του οποίου έχει χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης «χτενίζει» τον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων για οποιοδήποτε ίχνος του διθέσιου αεροσκάφους τύπου DV20 με έναν επιβαίνοντα, το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο.

Σύμφωνα μάλιστα με το epirus-tv-news, ο εκπαιδευόμενος πιλότος του εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του. Ο 32χρονος με καταγωγή από το Ιράκ επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύονται και σήμερα θα επιχειρούν συνολικά 48 Πυροσβέστες με 21 οχήματα ως εξής: 31 Πυροσβέστες με 14 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου, 15 Πυροσβέστες με έξι οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ καθώς και δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα θα επιχειρούν ένα E/Π Surer Puma και ένα Α/ΦΟΣ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ το ΕΚΑΒ και εθελοντές. Ο συντονισμός των ανωτέρω δυνάμεων, πραγματοποιείται από το κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ