ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνα Λέχου για Κιμούλη: Με έβριζε επί σκηνής - Έφτασα να πίνω και να παίρνω χάπια

Κατερίνα Λέχου για Κιμούλη: Με έβριζε επί σκηνής - Έφτασα να πίνω και να παίρνω χάπια
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μία ακόμη καταγγελία, αυτή της γνωστής ηθοποιού Κατερίνας Λέχου, προστίθεται στις αποκαλύψεις που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τα περιστατικά λεκτικής και ψυχολογικής βίας με θύτη τον Γιώργο Κιμούλη

Η Κατερίνα Λέχου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση «Όλα σε μια νύχτα» το 2004 και μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντ1 περιέγραψε τη δική της εμπειρία κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Αφού διαχώρισε το κομμάτι της προσωπικής σχέσης που είχε με τον Γιώργο Κιμούλη αναφέροντας πως «αυτό ήταν δική μου ευθύνη», η γνωστή ηθοποιός έκανε λόγο για επαναλαμβανόμενα περιστατικά λεκτικής βίας που την ανάγκασαν να καταλήξει στο ποτό και τα χάπια, προκειμένου να αντεπεξέλθει επαγγελματικά.

«Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι μέσα μου έχει ωριμάσει κάτι για να μιλήσω. Έρχεται κάποια στιγμή που κάποιοι άνθρωποι πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους και βέβαια καταλαβαίνω ότι όλες αυτές οι αποκαλύψεις επισύρουν πολλές συνέπειες, γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν οικογένειες, παιδιά και από τους θύτες και από τα θύματα. Γιατί δεν είναι εύκολο, αλλά φαίνεται ότι ο πόνος είναι ο δρόμος για την εξυγίανση και για να μη φοβόμαστε», λέει.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τον λόγο για τον οποίο προβαίνει στις αποκαλύψεις, αναφέρει: «Είμαι 53 ετών και το έχω διαχειριστεί, το έχω συγχωρέσει και με έτρωγε όλη αυτή την εβδομάδα μέσα μου. Δεν θα ένιωθα καλά, θα ένιωθα ότι δεν έχω κάνει το καθήκον μου. Έχουμε χρέος να το κάνουμε αυτό μπας και μπορέσουμε να φέρουμε ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας για τα παιδιά σας. Γιατί εγώ δεν έχω παιδιά».

Και συνεχίζει: «Βίωσα αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, σε επίπεδο που δεν ξέρεις αν θα πεις τα λόγια σου, φοβάσαι ότι θα εκτεθείς ότι δεν μπορείς να μιλήσεις, γιατί κάποιος μιλάει και βρίζει πάνω στη σκηνή. Αναφέρομαι σε αυτό που γινόταν επί σκηνής γιατί εγώ με τον Γιώργο είχα και προσωπική σχέση και αυτό ήταν δική μου ευθύνη και αν πέρασα άσχημα ή ωραία δεν αφορά τον κόσμο».

Θυμούμενη εκείνη την εποχή, λέει: «Δεν ήξερα κάθε μέρα αν μπορώ αυτό να το αντιμετωπίσω - λεκτική βία... με έβριζε. Η λεκτική βία είναι σαν άγριο θηρίο το οποίο παραμονεύει και δεν ξέρεις τι ώρα θα εφορμήσει άρα σημαίνει ότι είσαι συνέχεια σε εγρήγορση. Είναι εξουθενωτικό, δεν ξέρεις πώς να επιβιώσεις, σε ενδιαφέρει μόνο η επιβίωσή σου εκείνη τη στιγμή και είναι ένας τρομερός ιστός αράχνης που δεν τον καταλαβαίνεις. Απλώνεται και έχει ανασυρθεί από μέσα μου το αίσθημα του φόβου. Πώς ξυπνάει ο φόβος μέσα σου...».

«Δεν ξέρω τι φοβόμουν. Να μη χαλάσω τη δουλειά, να μη χαλάσω τη φήμη μου, νιώθω ενοχές ότι μπορεί να φταίω και εγώ σε αυτό που συμβαίνει. Ήρθε και το πλήρωμα του χρόνου και χωρίσαμε και έτσι μπόρεσα και συνέχισα τη ζωή μου. Μου κόστισε πάρα πολύ και στη συνέχεια αυτό, αλλά βρήκα το δρόμο μου. Πλήρωσα το τίμημα εγώ προσωπικά για να ξαναεμπιστευτώ έναν άνθρωπο», υπογραμμίζει.

«Έχω συγχωρέσει και εμένα που δεν μπορούσα εκείνη τη στιγμή να κάνω κάτι άλλο»
Επινα για να αντέξω, έπαιρνα λεξοτανίλ, είχα βγάλει δερματικά, τα οποία υποχώρησαν σε μία εβδομάδα. Ήμουν μεγάλη σε ηλικία 34 και ντρέπομαι που το λέω. Μάλιστα είχα κάνει και το "Είσαι το ταίρι μου" και είχα τότε μεγάλη δημοφιλία», λέει.

Αναφερόμενη στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, λέει: «Στον χώρο μας όλοι μας ξέρουμε και για άλλες περιπτώσεις που βγήκαν ή θα βγουν. Τα ξέρουμε όλοι, τα γνωρίζουμε όλα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις σκοτεινές πλευρές αυτής της δουλειάς. Οπότε μη φοβόμαστε, δεν θα μπερδευτούν τα πράγματα. Θα καθαρίσουν και οφείλουμε τώρα όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας για να καθαρίσουν».

«Έχω ευθύνη αλλά δεν ήξερα.... γιατί φοβόμουν, έχω ευθύνη. Εγώ το ξέρω μέσα μου, αλλά έχω συγχωρέσει και εμένα που δεν μπορούσα εκείνη τη στιγμή να κάνω κάτι άλλο. Η μεγάλη δύσκολη αρχή έγινε από την κυρία Μπεκατώρου, την αξιοθαύμαστη αυτή γυναίκα που έχει όλο μου τον θαυμασμό» είπε συγκινημένη η Κατερίνα Λέχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ