ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες με τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες με τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης
Φωτογραφία αρχείου ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ / INTIME

Στην 7η Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης που κατασχέθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε αστυνομική επιχείρηση, στο κέντρο της πόλης.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης, αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, όπως επίσης για εγκληματική συμμορία και κατά περίπτωση για αντίσταση.

Η ναρκωτική ουσία φαίνεται ότι προοριζόταν για την ελληνική επικράτεια, ενώ μετά από προσμείξεις, η ποσότητά θα τριπλασιαζόταν, αποφέροντας στο κύκλωμα κέρδη άνω των 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ένας 38χρονος Αλβανός, ένας 36χρονος ομογενής από την Αλβανία κι ένας 37χρονος Κροάτης, ενώ για την υπόθεση αναζητείται και τέταρτο πρόσωπο, κροατικής καταγωγής, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για 33χρονο άνδρα.

Οι δύο Κροάτες φαίνεται ότι είχαν φτάσει με το παράνομο φορτίο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοίκιασαν διαμέρισμα με βραχυχρόνια μίσθωση.

Στο σημείο αυτό δόθηκε το ραντεβού με τους δύο αλβανικής καταγωγής άνδρες, οι οποίοι επρόκειτο να παραλάβουν την κοκαΐνη και τους αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο κύκλωμα.

Ο 33χρονος καταζητούμενος κατάφερε να διαφύγει πηδώντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματος κι έκτοτε είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ