ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή επίθεση κατά του Μπογδάνου: Τι εκτιμούν οι Αρχές, τι ετοιμάζουν οι αντιεξουσιαστικές ομάδες

Διπλή επίθεση κατά του Μπογδάνου: Τι εκτιμούν οι Αρχές, τι ετοιμάζουν οι αντιεξουσιαστικές ομάδες
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / INTIME

«(...) Tην περίπτωση του εμπρησμού των αυτοκινήτων του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν γίνεται να την αποσυνδέσουμε από το σχεδιασμό αντιεξουσιαστικών ομάδων, ώστε να πιέσουν και να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και αναστάτωσης με στόχο τα περάσουν τα αιτήματα του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα»: αυτό έλεγε στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη, λίγη ώρα μετά τη διπλή επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ.

Οι άγνωστοι ήταν καλά διαβασμένοι, καθώς γνώριζαν όχι μόνο ποιο ήταν το αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αλλά και ποιο είναι της συζύγου του.

Τοποθέτησαν κάτω και από τα δυο ΙΧ μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά.

Και μάλιστα όλα αυτά μόλις στις 19.30 το απόγευμα.

Οι αναλυτές της κρατικής ασφαλείας που ανέλαβαν την υπόθεση του εμπρησμού θα πάρουν σήμερα υλικό από κάμερες ασφαλείας στη περιοχή ενώ στις αναλύσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι στον αναρχικό χώρο υπάρχει έντονη κινητικότητα και σχέδιο με αναβαθμισμένα «χτυπήματα».

Οι δράση των ομάδων, όπως αποτυπώνεται μέχρι σήμερα, ξεκίνησε με πανό και συνθήματα, συνέχισε με φειγ βολάν και μπογιές, πέρασε σε φθορές ΑΤΜ και τραπεζών και από χθες ξεκίνησε τους εμπρησμούς.

Η καλή «χαρτογράφηση» προσώπων των Εξαρχείων που έγινε το τελευταίο διάστημα λειτουργεί όμως δίπλα.

Καθώς και οι ομάδες των αντιεξουσιαστών δεν διαθέτουν ατελείωτη δεξαμενή προσώπων για να τους χρησιμοποιούν με ασφάλεια στις καταδρομικές επιθέσεις, οι Αρχές συγκεντρώνουν καλύτερα στοιχεία για όσους βρίσκονται πίσω από αυτές.

«... Οι επιχειρήσεις εκκένωσης στα Εξάρχεια τα τελευταία χρόνια είχαν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν αντιεξουσιαστικές ομάδες να διαθέτουν πια ορμητήρια και ασφαλείς καβάντζες… Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο σχεδιασμό, την εκτέλεση αλλά κυρίως στην επιχειρησιακή ετοιμότητα, που θα ήθελαν να διαθέτουν οι ομάδες αυτές...» συνεχίζει να λέει στο CNN Greece, o υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Πάντως, οι Αρχές εκτιμούν ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα έχουν έτοιμη λίστα με πιθανούς στόχους και έχουν αυξήσει τις περιπολίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ