ΕΛΛΑΔΑ

Μπογδάνος: Χθες δεν χτύπησαν εμένα, χτύπησαν την οικογένειά μου και τους γείτονες

Μπογδάνος: Χθες δεν χτύπησαν εμένα, χτύπησαν την οικογένειά μου και τους γείτονες
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / INTIME

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ‘’χτυπήστε εμένα όχι τη Μιμή’’. Χθες δεν χτύπησαν εμένα. Χτύπησαν την οικογένειά μου, τους γείτονες, τα ανήλικα κορίτσια τους. Χτύπησαν όλους όσοι θα μπορούσαν να περάσουν 20:00 από δύο πεζοδρόμια, στην οδό που ζω»: αυτό δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μιλώντας στο MEGA για τη διπλή επίθεση που σημειώθηκε εναντίον του αργά το απόγευμα της Τρίτης.

«Το αυτοκίνητο της συζύγου μου δεν είναι καν στο όνομά μου. Είναι στο όνομά της. Δεν μου ανήκει. Δεν το χρησιμοποιώ» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί κάτω από τα ρεζερβουάρ.

«Δεν μένω σε μονοκατοικία, σε έπαυλη ή απομακρυσμένο και ιδιωτικό σημείο. Μένω σε κανονικό σπίτι. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι τραμπούκοι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας» δήλωσε επίσης ο βουλευτής, τονίζοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Δεν θα χάσουμε την ψυχραιμία μας, δεν θα οξύνουμε τους τόνους, δεν θα κάνουμε κυνήγι μαγισσών. Χρόνια όμως διαμαρτύρομαι ότι δέχομαι διαρκείς απειλές. Ορισμένοι το απειλούν, το γραφικοποιούν και το βρίσκουν και καταγέλαστο. Υπάρχουν αρκετοί που συνδέονται και με θεσμικούς χώρους που θα έπρεπε να έχουν μηδενική ανοχή στη βία και στις απειλές βίας, που έχουν σιγοντάρει την ενορχηστρωμένη στοχοποίησή μου εδώ και χρόνια. Δεν θα μας φοβίσουν δεν θα μας νικήσουν. Ούτε αυτοί ούτε οι πολιτικοί τους προστάτες» επεσήμανε ο κ. Μπογδάνος.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως άγνωστοι έβαλαν στο «στόχαστρο» δύο οχήματα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου λίγο μετά τις 19:30.

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στα οχήματα, αλλά και μαύρισμα στην τοιχοποιία του σπιτιού του βουλευτή της ΝΔ.

Στο σημείο έφθασαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής και έσβησαν την φωτιά πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι δράστες κινήθηκαν με άνεση και μάλιστα μία ώρα που η κίνηση είναι ακόμα αυξημένη, ενώ φαίνεται να αδιαφορούσαν για το εάν θα γίνουν αντιληπτοί από τον οποιονδήποτε.

Με την υπόθεση ασχολείται η Κρατική Ασφάλεια και αναζητά τους δράστες στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ