ΕΛΛΑΔΑ

Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως

Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως
INTIME

Τρικάκια πέταξαν άγνωστοι έξω από το γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, τα οποία σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είχαν «απειλητικό περιεχόμενο». «Η βία δεν έχει θέση ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία, οι αλλαγές στα ΑΕΙ θα προχωρήσουν» ήταν το μήνυμα του Χρήστου Ταραντίλη.

«Παρέμβαση» απόψε στο πολιτικό μου γραφείο ...από εκείνους που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την «αιωνιότητα» στη φοίτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας» αναφέρει σε ανάρτησή της η Νίκη Κεραμέως.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη έχει ως εξής: «Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την Υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος.

»Η βία δεν έχει θέση ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία. Τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ