ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Παραδίδονται οι πρώτες εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ στον Άγιο Ιωάννη

Κέρκυρα: Παραδίδονται οι πρώτες εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ στον Άγιο Ιωάννη
Pixabay

Αρχίζει τη Δευτέρα η διαδικασία παράδοσης των πρώτων 68 εργατικών κατοικιών του ΟΑΕΔ στον οικισμό Άγιος Ιωάννης στην Κέρκυρα, ενώ εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα παραδοθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες 108 κατοικίες του οικισμού.

«Μετά από πολυετή καθυστέρηση, ξεκινά τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, η παράδοση των πρώτων 68 εργατικών κατοικιών του οικισμού 'Κέρκυρα V' του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού [ΟΑΕΔ] στην περιοχή του 'Αγιου Ιωάννη στους δικαιούχους οικιστές, παρουσία του διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η παράδοση των κατοικιών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου, που παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα 14 χρόνια, ταλαιπωρώντας τους δικαιούχους οικιστές.

»Δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση των χρόνιων τεχνικών, νομικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων και με συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους, η αποπεράτωση του οικισμού, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο οικισμός «Κέρκυρα V» περιλαμβάνει 176 κατοικίες σε διώροφα κτίρια, καθώς και έξι καταστήματα, μίααίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.

Η κατασκευή του αγωγού λυμάτων θα υλοποιηθεί, μέσω της προγραμματικής σύμβασης του ΟΑΕΔ, του δήμου και της ΔΕΥΑΚ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας), που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ έως 1.900.000 ευρώ.

Έως την ολοκλήρωση του αγωγού, η αποχέτευση θα γίνεται μέσω δεξαμενών, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με δαπάνη του ΟΑΕΔ, ενώ η μεταφορά των λυμάτων θα γίνεται από τη ΔΕΥΑΚ έγκαιρα και με τη συχνότητα που απαιτείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ