Ασφαλή φύλαξη των δικαστηρίων ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Ανανεώθηκε:
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή τη χτεσινοβραδινή επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η απουσία αποτελεσματικής φύλαξης των δικαστηρίων δίνει ευκαιρίες για εγκληματικές ενέργειες και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια δικαστών και εισαγγελέων και όλων των πολιτών.
Ακόμη, η ΕΔΕ επαναλαμβάνει ότι η εκπλήρωση της ευθύνης της Πολιτείας για φύλαξη των δικαστηρίων και ασφαλή άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών αποτελεί ένδειξη ελάχιστου σεβασμού προς τη Δικαιοσύνη.
Μικρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων
Μικρή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού τύπου «μολότοφ με κροτίδα» σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων χωρίς να προκληθούν ζημίες.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες πέταξαν διερχόμενοι τον μηχανισμό και στη συνέχεια διέφυγαν με άγνωστο μέσο.
Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα από πλαστικό μπουκάλι και κροτίδα.
Συνολικά 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα
20:28
Αγωνία για παιδί τριών ετών που έπεσε από μπαλκόνι στην Αλόννησο
20:19
Άγκυρα και Κάιρο ενισχύουν τη στρατιωτική συνεργασία με διπλή συμφωνία
20:08
Ο Ζελέσνκι πρότεινε για νέο πρωθυπουργό τον διευθύνοντα σύμβουλο της Naftogaz
19:59