ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη από γκαζάκια σε τράπεζα κοντά στη ΓΑΔΑ

Έκρηξη από γκαζάκια σε τράπεζα κοντά στη ΓΑΔΑ
Φωτογραφία αρχείου INTIME

«Επίδειξη δύναμης» έκαναν τα ξημερώματα κουκουλοφόροι που τοποθέτησαν γκαζάκια σε τράπεζα η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στη ΓΑΔΑ αλλά και σε ένα τετράγωνο που, θεωρητικά, φυλάσσεται με αυστηρούς κανόνες.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν οι δράστες τοποθέτησαν τα γκαζάκια στη διασταύρωση των οδών Έσλιν και Αμαλιάδος και αφού τα πυροδότησαν κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην τζαμαρία της τράπεζας, ενώ αργότερα οι Αρχές περισυνέλλεξαν τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών αναφέρουν ότι πρόκειται για ομάδες αντιεξουσιαστών που το τελευταίο διάστημα κάνουν «χτυπήματα» και προκαλούν φθορές σε τράπεζες, ΑΤΜ και γραφεία τοπικών οργανώσεων και δεν αποκλείουν να πρόκειται για άτομα που δηλώνουν «συμπαράσταση» στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πάντως, προβληματίζει το γεγονός ότι χτυπούν σχεδόν κάθε βράδυ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και άρα κινούνται με άνεση παρά το γεγονός ότι λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και τα μπλόκα αρκετά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ