ΕΛΛΑΔΑ

Αποπλάνηση μαθητή - Δικηγόρος 34χρονης: Πλήθος δημοσιευμάτων με ανακρίβειες για την υπόθεση

Αποπλάνηση μαθητή - Δικηγόρος 34χρονης: Πλήθος δημοσιευμάτων με ανακρίβειες για την υπόθεση
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο συνήγορος υπεράσπισης της καθηγήτριας που κατηγορείται για την αποπλάνηση 14χρονου μαθητή δηλώνει, με ανακοίνωσή του, πως η εντολέας του δεν θα απολογηθεί αύριο, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πλήθος δημοσιευμάτων με ανακρίβειες» αναφορικά με την κατηγορούμενη και την υπόθεση. 

Ο δικηγόρος Απόστολος Κόντος χαρακτηρίζει ως «ιερό καθήκον» όλων την προστασία του ψυχισμού του 14χρονου μαθητή και καλεί τα μέσα ενημέρωσης να δείξουν την ίδια ευαισθησία στην ανήλικη κόρη της κατηγορούμενης και την οικογένεια της, «των οποίων η ιδιωτικότητα συνθλίβεται καθημερινά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ολόκληρη η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης της 34χρονης έχει ως εξής:

«Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί πλήθος δημοσιευμάτων με ανακρίβειες αναφορικά με την κατηγορούμενη και την εν γενεί υπόθεση.

Κατανοώντας το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και σεβόμενοι των μόχθο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, οφείλουμε να ενημερώσουμε πως έχει διαρρεύσει εσφαλμένως ότι η εντολέας μας θα απολογηθεί τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου.

Επισημαίνεται πως από πλευράς μας θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας τους όρους της μυστικότητας της ανάκρισης, όπως ο νόμος και η δεοντολογία μας επιβάλει. Ιερό καθήκον όλων μας δεν μπορεί παρά είναι η προστασία του ψυχισμού του 14χρονου ανηλίκου και της γαλήνης της οικογένειας του. Την ίδια ευαισθησία οφείλουμε να επιδείξουμε στην ανήλικη κόρη της κατηγορούμενης και την οικογένεια της, των οποίων η ιδιωτικότητα συνθλίβεται καθημερινά».

Η καταγγελία της οικογένειας

Η οικογένεια του 14χρονου, στον οποίο έκανε ιδιαίτερα μαθήματα η 34χρονη καθηγήτρια, υποπτεύθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μετά από έρευνα της μητέρας στο κινητό του παιδιού της εντόπισε συνομιλίες ερωτικού περιεχομένου, καθώς και φωτογραφίες τους σε ξενοδοχείο της Αττικής.

Μάλιστα, μεταξύ των συνομιλιών υπήρχε και ένας διάλογος σχετικά με σχεδιασμό για ταξίδι των δύο στο εξωτερικό.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στην αστυνομία και σχηματίστηκε εις βάρος της 34χρονης καθηγήτριας δικογραφία που απεστάλη στη Δικαιοσύνη. Εις βάρος της καθηγήτριας ασκήθηκε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου και την υπόθεση έχει αναλάβει ήδη ανακριτής.

Η καθηγήτρια δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ