ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο δικηγόρος πρώην ηθοποιού που προχώρησε σε καταγγελίες κατά γνωστού σκηνοθέτη

Τι δήλωσε ο δικηγόρος πρώην ηθοποιού που προχώρησε σε καταγγελίες κατά γνωστού σκηνοθέτη
Pixabay

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης πριν από τις δικές του ενέργειες αναμένει ο πρώην ηθοποιός, ο οποίος μέσω συνέντευξής του κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του σε ηλικία 19 ετών από γνωστό σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Γιάννη Βλάχο, σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει τότε επιφυλάσσεται να κινηθεί ο ίδιος νομικά σε βάρος του σκηνοθέτη και να τον κατονομάσει στις αρμόδιες αρχές.

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα.


Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις», δήλωσε ο Γ. Βλάχος.

Ο ίδιος έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας, αλλά αποτελεί επιλογή του εντολέα του να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της βαθιάς προσωπικής φύσης των εγκλημάτων που καταγγέλλει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ