ΕΛΛΑΔΑ

Τη φύλαξη του Αρχαιολογικού Μουσείου επηρέασε το μπλακ άουτ

Τη φύλαξη του Αρχαιολογικού Μουσείου επηρέασε το μπλακ άουτ
Η Λίνα Μενδώνη σε παλαιότερη επίσκεψή της στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί χρειάστηκε να κινητοποιηθούν προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του οποίου τα ηλεκτρονικά συστήματα έμειναν για αρκετή ώρα εκτός λειτουργίας εξαιτίας του μπλακ άουτ που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Αττική.

Στους χώρους του Μουσείου μετέβη την ώρα του μπλακ άουτ η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ δημιουργήθηκε άμεσα αστυνομικός κλοιός γύρω από το κτήριο.

«Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα και πήγαμε εκεί, ακριβώς για να δούμε τι συμβαίνει και να φροντίσουμε για την άμεση αποκατάσταση, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Μαζεύτηκαν 100 αστυνομικοί και πάνω» ανέφερε η Λίνα Μενδώνη σήμερα, Δευτέρα.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Μενδώνη επισήμανε πως «το μπλακ άουτ που δημιουργήθηκε στην Αττική, σε πάρα πολλές περιοχές του κέντρου, δημιούργησε πρόβλημα και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο».

Φωτιά σε σταθμό υψηλής τάσης στον Ασπρόπυργο: Αποκαταστάθηκαν τα περισσότερα προβλήματα

«Δεδομένου ότι πέραν του μπλάκ άουτ της ΔΕΗ υπήρχαν προφανώς και κάποιες άλλες αστοχίες, οι οποίες άφησαν για περισσότερο χρόνο απ' ό,τι το καθολικό μπλακ άουτ το Εθνικό Μουσείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν υποχρέωσή μου να πάω επιτόπου με τον γενικό γραμματέα για να δούμε τι ακριβώς συνέβη».

Όπως διευκρίνισε η υπουργός Πολιτισμού, αν και το ανθρώπινο δυναμικό ήταν εκεί, «δημιουργήθηκε ένα θέμα μη λειτουργίας των ηλεκτρολογικών συστημάτων του μουσείου».

«Με το που με ειδοποίησε ο γενικός γραμματέας, τον οποίο είχε ειδοποιήσει, όπως έπρεπε να γίνει, η αρμόδια αρχιφύλακας, επικοινώνησα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Λευτέρη Οικονόμου, τον οποίο πραγματικά ευχαριστώ για την άμεση αντίδρασή του, και μέσα σε μερικά λεπτά, γύρω από το Εθνικό Μουσείο είχαν προστρέξει δυνάμεις, δημιουργώντας μία αλυσίδα ασφαλείας», συμπλήρωσε η κ. Μενδώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Όταν ένα μείζον μουσείο, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο στο επίπεδο των συλλογών του, έστω και για ελάχιστο χρόνο μένει με πλημμελή φύλαξη, είναι το στοιχειώδες καθήκον μας, και αυτό έπραξε και ο υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου, και η αστυνομία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έκαναν κλοιό γύρω από το μουσείο» σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ