ΕΛΛΑΔΑ

Στο αρχείο οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

Στο αρχείο οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στο αρχείο τίθενται οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίησή της από πρώην ισχυρό άνδρα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος θέτει την υπόθεση στο αρχείο δεδομένου ότι έχουν παρέλθει 23 έτη από τις καταγγελλόμενες πράξεις της Ολυμπιονίκη και συνεπώς έχουν παραγραφεί καθώς το ανώτατο όριο παραγραφής είναι η 15ετία.

Η εισαγγελική έρευνα κλείνει και για ακόμα δύο περιπτώσεις γυναικών στις οποίες φέρεται να έχει αναφερθεί η Ολυμπιονίκης ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο μεγαλοπαράγοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σε αυτήν την περίπτωση οι καταγγελλόμενες πράξεις έχουν υποπέσει σε παραγραφή και ως εκ τούτου δεν εκλήθησαν να καταθέσουν.

Ωστόσο, τα όσα αποκάλυψε ο Σοφία Μπεκατώρου οδήγησαν στην αποκάλυψη της περίπτωσης βιασμού 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας πριν από δέκα χρόνια από τον προπονητή της, η οποία οδήγησε ήδη στην προφυλάκισή του.

Μάλιστα, η έρευνα γι' αυτόν συνεχίζεται και για πιθανή παράνομη οπλοκατοχή, καθώς ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να έχει καταθέσει ότι στην εξοχική οικία του 38χρονου είχε δει μεγάλη ποσότητα όπλων, μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ.

Κατόπιν αυτού, αντίγραφο της κατάθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Θήβας για να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ