ΕΛΛΑΔΑ

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη - Καταγγελία για βιασμό 15χρονου

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη - Καταγγελία για βιασμό 15χρονου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΑΡΙΣ

Η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και το περιεχόμενο της έρχεται να σοκάρει για μια ακόμη φορά την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη μήνυση περιγράφονται σοβαρά αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και συγκεκριμένα βιασμός, αποπλάνηση και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου 15 ετών.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρεται να τελέστηκαν πριν από 15 χρόνια, ενώ κατά τις ίδιες πήγες ο μηνυτής φέρεται να μην είναι το ίδιο πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίησή του στα 19 του χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και η Δικαιοσύνη καλείται πλέον να διερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες που έφτασαν ενώπιον της, να διακριβώσει αν έχουν υποπέσει σε παραγραφή και σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσει στην απόδοση ποινικών ευθυνών.

Στο αρχείο οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

Στο αρχείο τίθενται οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίησή της από πρώην ισχυρό άνδρα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος θέτει την υπόθεση στο αρχείο δεδομένου ότι έχουν παρέλθει 23 έτη από τις καταγγελλόμενες πράξεις της Ολυμπιονίκη και συνεπώς έχουν παραγραφεί καθώς το ανώτατο όριο παραγραφής είναι η 15ετία.

Η εισαγγελική έρευνα κλείνει και για ακόμα δύο περιπτώσεις γυναικών στις οποίες φέρεται να έχει αναφερθεί η Ολυμπιονίκης ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο μεγαλοπαράγοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σε αυτήν την περίπτωση οι καταγγελλόμενες πράξεις έχουν υποπέσει σε παραγραφή και ως εκ τούτου δεν εκλήθησαν να καταθέσουν.

Ωστόσο, τα όσα αποκάλυψε ο Σοφία Μπεκατώρου οδήγησαν στην αποκάλυψη της περίπτωσης βιασμού 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας πριν από δέκα χρόνια από τον προπονητή της, η οποία οδήγησε ήδη στην προφυλάκισή του.

Μάλιστα, η έρευνα γι' αυτόν συνεχίζεται και για πιθανή παράνομη οπλοκατοχή, καθώς ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να έχει καταθέσει ότι στην εξοχική οικία του 38χρονου είχε δει μεγάλη ποσότητα όπλων, μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ.

Κατόπιν αυτού, αντίγραφο της κατάθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Θήβας για να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ