ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γιώργος Κιμούλης

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γιώργος Κιμούλης
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου την απόφαση να θέσει τον Γιώργο Κιμούλη εκτός του φετινού προγράμματος, μετά τις καταγγελίες εργασιακού εκφοβισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του Γιώργο Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράσταση, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου», επισημαίνεται.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της», αναφέρει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ