ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για το ΚΥΤ στον Έβρο - Τι απαντά η κυβέρνηση

Αντιδράσεις για το ΚΥΤ στον Έβρο - Τι απαντά η κυβέρνηση
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Δέκτης της οργής μερίδας πολιτών της Ορεστιάδας έγινε τη Δευτέρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους τοπικών φορέων στο δημαρχείο της πόλης για το θέμα του ΚΥΤ στο Φυλάκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το evrosnews.gr, όταν ο κ. Μηταράκης επιχείρησε να μπει στο αυτοκίνητο μπροστά στο δημαρχείο, μια ομάδα ατόμων κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, πετώντας αυγά, πέτρες, νερά, κροτίδες και καφέδες εναντίον των οχημάτων.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και ελληνικές σημαίες, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τη δυναμικότητα της δομής φιλοξενίας στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «ο ουσιαστικός διάλογος είναι η μόνη δίοδος για μία Δημοκρατία».

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατέστησε σαφείς τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, αναφέροντας: «Η πολιτική μας έχει δύο ξεκάθαρους στόχους. Τη διατήρηση των κατά πολύ μειωμένων ροών και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην τοπική κοινωνία. Με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».

Αύριο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, στις 11.00.

Καταδικάζει η ΝΔ την επίθεση κατά Μηταράκη

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τα επεισόδια στην Ορεστιάδα:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ