ΕΛΛΑΔΑ

Τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο

Τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο

Tρικάκια πέταξε νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στο κτήριο όπου στεγάζεται το Πρακτορείο, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο κρατώντας ένα αναμμένο καπνογόνο, κρέμασαν πανό στο μπαλκόνι, παρέμειναν λίγα λεπτά και αποχώρησαν πρoτού φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχετικά με το συμβάν αναφέρεται πως «Σήμερα 9/2/2021 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με ανάρτηση πανό, συνθήματα και τρικάκια ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, οποίος διανύει την 33η ημέρα απεργίας πείνας. Οι κρατικοί μηχανισμοί, υπεύθυνοι για το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η υγεία του Δ. Κουφοντίνα, συνεχίζουν να προλειαίνουν το έδαφος για την φυσική εξόντωσή του, ενώ παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές μεθοδεύουν την αναγκαστική του σίτιση, η οποία αποτελεί βασανιστήριο».

Η ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από την ομάδα Σύντροφοι/ισσες από την Αναρχική Πολιτική Οργάνωση / Τοπ. Συντ. Αθήνας και τη Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, καταλήγει:

«Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και τις αντιεξεγερτικές επιχειρήσεις για την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα μέσω της απεργίας πείνας, όπως και κάθε αγώνας που ξεσπά για ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία, υγεία και παιδεία… είναι αγώνας όλων μας».

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ίδια ιστοσελίδα:

Λιβάνιος για την επίθεση

«Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες ενέργειες είναι απολύτως καταδικαστέες. Θεωρώ ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να εκφράσουν την ομόθυμη αποδοκιμασία τους», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, για την επίθεση με τρικάκια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ