ΕΛΛΑΔΑ

Οι εστιάτορες παραδίδουν τα κλειδιά τους στο Μαξίμου: Έξι στις 10 επιχειρήσεις πάνε για λουκέτο

Οι εστιάτορες παραδίδουν τα κλειδιά τους στο Μαξίμου: Έξι στις 10 επιχειρήσεις πάνε για λουκέτο
https://www.cnn.gr/tag/estiash

Τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους παραδίδουν σήμερα οι επιχειρηματίες της εστίασης στην κυβέρνηση σε μία παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Οι εστιάτορες έριξαν συμβολικά τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους μέσα σε ένα κουτί για να τα παραδώσουν αργότερα στο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας των επιχειρήσεων εστίασης και πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι ο κλάδος της εστίασης είναι σε απόγνωση και σε όλο το διάστημα πριν και από το τελευταίο lockdown οι δείκτες των ερευνών που έκανε για ΣΕΒΕ έδειχναν ότι τέσσερις στις 10 επιχειρήσεις εστίασης θα κλείσουν.

Μιλώντας στο CNN Greece, όμως, σήμερα είπε ότι με βάση μία διαρκή νέα έρευνα, αυτό το νούμερο έχει αυξηθεί σε έξι στις 10 επιχειρήσεις -γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Τονίζει, επιπλέον, ότι χρειάζονται μέτρα στήριξης πολύ πιο διευρυμένα από αυτά τα οποία διατίθεται να πάρει κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων κούρεμα χρεών, πάγωμα οφειλών, στήριξη της εργασίας και όχι επιδόματα ανεργίας.

Μίλησε δε, για επιδότηση των επιχειρήσεων και όχι δάνεια και οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων για έξι μήνες.

Τέλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τα χρήματα τα οποία προβλέπονται στο τελευταίο προϋπολογισμό για τον κορωνοϊό είναι υποπολλαπλάσια σε σχέση με αυτά τα οποία δόθηκαν το 2020, γεγονός που δείχνει ότι προς το παρόν δεν έχουν εξασφαλιστεί οι διαθέσιμοι πόροι για να στηριχθεί οικονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ