ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»
Φωτογραφία αρχείου ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Κλείνει στις 11.30πμ και μέχρι νεοτέρας ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό, με εντολή της αστυνομίας.

Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.

Η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε αυτή την απόφαση λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, που είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πανεπαιδευτικο συλλαλητήριο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα.

Ειδικότερα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες πόλεις.

Την ίδια ώρα, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας: από τις 11:00 έως τις 14:00 η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)και τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος / τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια φοιτητών – εκπαιδευτικών και νεολαίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ