ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Κλήση για απολογία έλαβε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Φωτιά Μάτι: Κλήση για απολογία έλαβε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Κλήση σε απολογία από τον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη έλαβε ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος ως επιχειρησιακός υπαρχηγός μετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μάτι, όπου τελικά κάηκαν ζωντανοί 102 συνάνθρωποι μας το 2018.

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 26 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και νέα ολιγοήμερη προθεσμία για τις αρχές Μαρτίου.

Σε βάρος του Β. Ματθαιόπουλου, αλλά και σε βάρος άλλων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια -παρότι ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ζητούσε την αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα.

Ωστόσο, και τα τρία αιτήματα του ανακριτή απορρίφθηκαν από την Εισαγγελία με το σκεπτικό ότι, τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μαρνέρης δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στο χρόνο διάπραξης των εξ αρχής διωχθέντων πλημμελημάτων και ως εκ τούτου δεν είναι ικανά να θεμελιώσουν «ενδεχόμενο δόλο», όπως απαιτεί ο νόμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ