ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Εικόνες έντασης εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του CNN Greece, η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη ενώ γίνεται και χρήση χημικών από πλευράς της αστυνομίας.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε στις 13:00 από τα Προπύλαια.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προκήρυξαν τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας: από τις 11:00 έως τις 14:00 η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)και τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος / τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια φοιτητών – εκπαιδευτικών και νεολαίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε και στην πορεία των φοιτητών που ήταν σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία επιτέθηκε σε άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά πέριξ του ΥΜΑΘ, όπως γράφει το thestival.gr. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου άρχισαν να σπάνε μάρμαρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ένταση συνεχίστηκε στο πλακόστρωτο της Αριστοτέλους, με ρίψη μολότοφ από άτομα που συμμετείχαν στην πορεία.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον μία προσαγωγή.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ