ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Δίχτυ ελέγχων ακόμη και με drone θέτει σε εφαρμογή η Αστυνομία

Lockdown: Δίχτυ ελέγχων ακόμη και με drone θέτει σε εφαρμογή η Αστυνομία
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Μπλόκα, αυστηροί έλεγχοι και περιπολίες παντού, επιστρέφουν από αύριο το πρωί καθώς η ελληνική αστυνομία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε και το περασμένο Μάρτιο στο πρώτο lockdown.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη σχεδιάζουν ένα «δίχτυ» από σταθερά αλλά και κινητά μπλόκα που θα βρίσκονται παντού στην Αττική και θα ελέγχουν όσους μετακινούνται για το λόγο της μετακινήσεις τους αλλά και αν έχουν στείλει το ανάλογο μήνυμα.

Μικτά κλιμάκια της τροχαίας αλλά και των τμημάτων τάξης θα βρίσκονται σε διαφορά σημεία στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ενώ θα υπάρχουν περιπολικά και σχεδόν σε κάθε είσοδο των δήμων της αττικής. Επίσης οι εποχούμενες περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ θα μπορεί επίσης να ζητά τη βεβαίωση μετακίνησης.

Αυτό επίσης που θα επανέλθει είναι ο καθολικός έλεγχος οχημάτων σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά, που θα βρίσκονται στο δρόμο λίγο πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία όπως έγινε γνωστό σήμερα θα ξεκινά στις 9 το βράδυ για τις καθημερινές και στις έξι για τα Σαββατοκύριακα.

Οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού των μέτρων θα δώσουν μεγάλη έμφαση στα σημεία έξω από καταστήματα take away.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας drone και ελικόπτερο θα βρίσκονται πάνω από τα σημεία που παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ