ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι: Μυστήριο με χαμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer

Περιστέρι: Μυστήριο με χαμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer
AP Photo / Bernat Armangue

Ένα γρίφο για ένα χαμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer προσπαθούν να λύσουν οι Αρχές καθώς η νοσοκόμα του Κέντρου Υγείας Περιστερίου ειδοποίησε χθες νωρίς το βράδυ την αστυνομία ότι το είχε βγάλει από το χώρο που το αποθηκεύουν και το άφησε σε ένα συγκεκριμένο σημείο από όπου και... εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν χθες βράδυ να διαπιστώσουν αν κάποιος πράγματι μπήκε στο κτήριο, κατάφερε να αρπάξει το φιαλίδιο για το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, το οποίο περιέχει από 5 έως 6 δόσεις.

Πάντως η συγκεκριμένη νοσοκόμα θα δώσει και πάλι κατάθεση το πρωί καθώς οι Αρχές θέλουν να εξετάσουν όλα τα σενάρια και τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό του αν προηγήθηκε κάποια απερίσκεπτη κίνηση, με αποτέλεσμα να σπάσει το μπουκάλι με το εμβόλιο. Όμως ακόμη τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο εκτός από το ότι ένα φιαλίδιο του εμβολίου έχει κάνει «φτερά». Ο χώρος που βρισκόταν το εμβόλιο είναι στο δεύτερο όροφο του κτηρίου του Κέντρου Υγείας

Όπως, άλλωστε, έχει γίνει σαφές δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από κάποιες ώρες αλλά και ότι χρειάζεται γνώση για να μπορέσει κάποιος να κάνει τις σωστές δόσεις. Επίσης, ας μην ξεχνάμε, ότι υπάρχει πάντα και η επαναληπτική διαδικασία.

Οι Αρχές, λοιπόν, εκτιμούν ότι αυτός που το έκλεψε το έκανε από μια παρόρμηση της στιγμής ή δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες της συντήρησης και χρήσης του συγκεκριμένου εμβολίου.

Η νοσοκόμα που ήταν εκείνη την ώρα στο συγκεκριμένο χώρο είπε στις Αρχές ότι άφησε το φιαλίδιο σε ένα συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να μην το βρει στη θέση του.

Όμως τα ερωτήματα για την ευκολία, με την οποία κάποιος μπορεί να κλέψει ένα φιαλίδιο από το σωτήριο εμβόλιο εναντίον της πανδημίας, παραμένουν.

Πάντως αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου πήγαν από τη πρώτη στιγμή στο σημείο και προσπαθούν να εντοπίσουν μαρτυρίες και στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη ενώ σήμερα θα γίνει και έλεγχος για αποτυπώματα και DNA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ