ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμια: Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Πανεπιστήμια: Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
CNN GREECE/ ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια, το οποίο ψηφίζεται απόψε.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές, πειθαρχικά» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστός με εντολή της Αστυνομίας είναι ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα, στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωση πραγματοποιούν καλλιτέχνες για τα μέτρα στήριξης εν μέσω πανδημίας.

Οι καλλιτέχνες ζητούν, μεταξύ άλλων, να ανανεωθεί το επίδομα ειδικού σκοπού «που καταβάλλεται μετά από αγώνες και με μεγάλη καθυστέρηση, αφού στα μέσα Φεβρουαρίου εξοφλούνται οι δόσεις Νοεμβρίου Δεκεμβρίου», όπως επίσης «να συνδεθούν άμεσα όλοι οι επιδοτούμενου μέσω Μητρώου με τα μέτρα στήριξης που ισχύουν για τους εργαζόμενους (επιδότηση ενοικίου κ.ά.)», να ανοίξουν οι καλλιτεχνικές σχολές και ωδεία με όλα τα επιβεβλημένα υγειονομικά μέτρα για τον Covid -19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ