ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Σκληρή απάντηση σε όσους τον κατηγορούν

Δημήτρης Λιγνάδης: Σκληρή απάντηση σε όσους τον κατηγορούν
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Εξοργισμένος δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά οιαδήποτε σχέση με κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων που φέρεται να λειτουργούσε στην Αθήνα το 2012.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστηρίζει πως έχει γίνει «δέκτης ανοίκειων επιθέσεων και συκοφαντικών σχολίων», επισημαίνοντας πως «κάποιοι εκλαμβάνουν την πρόθεσή του να μην απαντήσει δημόσια ως αδυναμία».

O γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός δηλώνει μέσω του δικηγόρου του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ότι «δεν θα κρυφτεί πίσω από ανώνυμες καταγγελίες και αναρτήσεις».

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου Νίκου Γεωργουλέα:

«Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Λιγνάδης έχει δίνει δέκτης ανοίκειων επιθέσεων και συκοφαντικών σχολίων. Έχει επιλέξει να απαντήσει με τον δέοντα τρόπο, στον χρόνο που θα κρίνει κατάλληλο, και κυρίως ενώπιον του φυσικού δικαστή.

Κάποιοι εξέλαβαν αυτή τη στάση ως αδυναμία, και δυστυχώς άλλοι όταν διαπίστωσαν ότι δεν αντιδρά σπασμωδικά, όπως μάλλον ήλπιζαν, προχώρησαν ακόμη περισσότερο.

Ουσιαστικά βρίσκεται στο μάτι ενός κυκλώνα που περιλαμβάνει κάθε μέρα και μια διαφορετική ιστορία, και μάλιστα και από ανθρώπους που έχουν υπάρξει συνεργάτες του. Τους περισσότερους δεν τους γνωρίζει ούτε κατ’ όψιν.

Εξοργισμένος διαπίστωσε ότι επιχειρείται, δυστυχώς και από δημοσιογράφους, να συνδεθεί το όνομά του με κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων καθώς σταθερά παρουσιάζεται κάποιος σκηνοθέτης ή ηθοποιός ως μέλος ή πελάτης αυτού του κυκλώματος που φέρεται να λειτουργούσε στην Αθήνα το 2012.

Είναι απολύτως ψευδές ότι ο κ. Λιγνάδης έχει οιαδήποτε σχέση με κάτι τέτοιο, οποτεδήποτε. Γιατί τα δήθεν στοιχεία αντίκεινται και στην πραγματικότητα και την κοινή λογική. Στη δήθεν είδηση σκοπίμως συνδέεται τεχνηέντως με τον κ. Λιγνάδη ώστε να πλήξει την τιμή και την υπόληψή του. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν υπάρξει διευκρίνιση ότι δεν αφορά αυτόν, ο κ. Λιγνάδης θα ζητήσει την αποκατάσταση διά της νομίμου οδού.

Γιατί ουδέποτε ο κ. Λιγνάδης κλήθηκε από τις αρχές. Και το κυριότερο, επειδή εμείς το έχουμε διασταυρώσει, ούτε οι αρχές αξιολόγησαν τη δήθεν πληροφορία και σε εκείνο το χρόνο και στον παρόντα ως σοβαρή. Γι’ αυτό δεν υπήρξε περαιτέρω έρευνα.

Όσοι συκοφάντες διακινούν την πληροφορία ότι ο κ. Λιγνάδης μαχαιρώθηκε από πατέρα ανηλίκου με αρχικά Γ.Μ. και κατόπιν μάλιστα επήλθε και εξώδικος συμβιβασμός θύτη – θύματος, καλό είναι να ξέρουν ότι θα κληθούν να ενημερώσουν τις αρχές για τα στοιχεία που λένε ότι διαθέτουν. Γιατί μιλάμε για τον παρ’ ολίγο δολοφόνο του κ. Λιγνάδη.

Γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε. Ο κ. Λιγνάδης απαιτεί να διαλευκανθεί η υπόθεση και δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από ανώνυμες καταγγελίες και αναρτήσεις. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι στο πώς κινούμαστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ